23.1 C
Badalona
sábado, mayo 4, 2024
spot_img

Desallotjat l’edifici del número 118 del carrer d’Ausiàs Marc després que s’hagin detectat esquerdes importants en l’immoble durant la inspecció tècnica contractada per l’Ajuntament de Badalona

Aquest dimecres al matí s’ha decidit desallotjar l’edifici del número 118 del carrer d’Ausiàs Marc després que, durant la inspecció tècnica contractada per l’Ajuntament de Badalona, s’hagin detectat esquerdes en l’immoble. En aquest cas, les esquerdes que s’han trobat són més importants que en els edificis anteriors, ja que són generalitzades en diversos habitatges i en alguns casos són creuades i van en dues direccions. Aquest fet suposa que l’espai d’encreuament de les esquerdes es quedi sense força i sigui més perillós pel possible risc d’esfondrament. En les pròximes hores es procedirà a l’apuntalament de l’edifici.

L’Ajuntament de Badalona ha activat els recursos dels serveis socials per donar allotjament provisional als veïns d’aquest bloc que ho necessiten. A hores d’ara, a l’espera de conèixer la situació de tots els veïns de l’edifici desallotjat, hi ha quatre famílies que han demanat fer ús dels recursos oferts.

El d’avui és el sisè edifici de la mateixa promoció que es desallotja al barri del Raval de Badalona des del dia 6 de febrer, quan es va esfondrar l’immoble del número 9 del carrer del Canigó causant tres víctimes mortals. Després d’aquests fets, s’han hagut de desallotjar per l’aparició d’esquerdes els números 5, 7 i 11 del carrer del Canigó, i el 116 i el 118 del carrer Ausiàs Marc.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha estat present aquest matí a la zona del desallotjament per conèixer de primera mà la situació i parlar amb els veïns afectats. L’alcalde ha explicat que a finals de la setmana vinent ja s’hauran enllestit les inspeccions dels 440 habitatges afectats (ara com ara en queden 140 per revisar), fet que permetrà activar una segona fase en què s’analitzarà la situació de cadascuna de les finques per fer un informe que s’entregarà als propietaris dels pisos dels immobles afectats. En aquests documents es concretaran les accions que han de fer-se en cada edifici per arreglar les deficiències que estan patint i garantir la seguretat estructural.

Garcia Albiol ha explicat que, a l’espera de les actuacions definitives, demà es començarà a fer un reforç en els puntals actuals de les finques afectades per permetre que els veïns puguin tornar als seus habitatges tan aviat com sigui possible. Això es fa perquè el primer apuntalament tenia l’objectiu de garantir que el bloc no caigués, mentre que la nova actuació és per assegurar que els veïns poden viure en els seus pisos fins que no es faci l’actuació necessària per consolidar l’edifici i habitar-lo amb normalitat.

L’alcalde de Badalona ha mostrat el seu suport als veïns afectats i el compromís de continuar acompanyant-los des de l’Ajuntament en aquest procés. “Entenem l’angoixa de tots els veïns de la zona, però no podem equivocar-nos; per això fem les inspeccions tan ràpid com és possible i amb la màxima seguretat i prudència” ha explicat Garcia Albiol, qui ha indicat que “els tècnics estan fent la feina amb tota la serietat i precisió que requereix la situació per garantir, per davant de tot, la seguretat dels veïns i veïnes”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles