8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

BSA estudia l’eficàcia d’un curs en línia d’hipertensió arterial, per millorar l’adherència dels pacients

Dos dels Centres d’Atenció Primària de BSA lideren un pilot per avaluar l’eficàcia i beneficis de la prescripció a determinats usuaris, com a complement, un Curs en línia d’Hipertensió Arterial. L’objectiu és promoure i avaluar l’efectivitat de l’educació en salut i l’empoderament dels pacients en l’autogestió de condicions i patologies cròniques, utilitzant eines digitals i recursos educatius, com una continuïtat assistencial.

L’origen del projecte es vertebra davant el repte que suposa les malalties cròniques en la societat actual per l’impacte en la qualitat de vida dels pacients. L’empoderament en primera persona o amb el suport de les persones cuidadores, a través d’educació sanitària pot contribuir a la solució del problema, optimitzant també l’eficàcia de les intervencions assistencials. Aquest pilot és fruit de la iniciativa d’un equip multidisciplinar de l’atenció primària que des de 2019 ha treballat per millorar l’experiència dels pacients, especialment amb malalties cròniques, amb una visió integral de l’atenció.

L’avaluació en temps real i continuada de l’impacte del programa en la gestió de la hipertensió arterial, tant en termes de resultats clínics, com de satisfacció és cabdal. De fet, l’anàlisi d’aquest pilot ha de permetre fer créixer l’oferta d’educació sanitària, que complementant a la presencial pot beneficiar-se també del format digital.

Aquest és un dels dos projectes de l’organització guanyadors en l’àmbit de l’atenció sanitària i social en el marc del hub d’innovació del Consorci Social i Sanitari de Catalunya iNexes. S’emmarca en el finançament dels fons per a les estratègies 2023 del Ministeri de Sanitat que van ser aprovat en el CSNS amb data 23 de juny de 2023 com a suport a la implementació del Pla d’Acció Atenció Primària i Comunitària.

Campus virtual, també per a la ciutadania

El curs de dues hores de durada, sota prescripció de l’equip assistencial de referència, permet adquirir coneixements sobre què és la tensió arterial, la hipertensió i què podem fer per tenir controlada la malaltia i adquirir hàbits de vida saludable. L’objectiu és apropar la informació i eines necessàries per una correcta gestió i un benefici directe a la salut i benestar de les persones usuàries. La presentació atractiva de la informació mitjançant vídeos i infografies és un dels valors afegits de la iniciativa.

Aquest projecte forma part de la Prioritat Estratègica d’Abordatge Integral al Pacient Complex de BSA que, entre altres, engega iniciatives per afavorir l’autonomia, considerant l’envelliment com un procés continu, en positiu, on garantir la màxima qualitat de vida, afavorint la formació necessàries de les persones afectades.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles