19.3 C
Badalona
martes, mayo 7, 2024
spot_img

L’antiga fàbrica CACI es convertirà en la Ciutat de la Música de Badalona l’any 2026

Després de 17 anys de cerca d’un projecte definitiu per instal·lar-lo a l’edifici de la CACI, el Govern municipal de Badalona ha donat a conèixer aquest divendres quin serà el futur de l’antiga fàbrica. Finalment, a partir de l’any 2026, l’edifici es convertirà en la Ciutat de la Música de Badalona – Edifici CACI, un gran complex cultural de més de 5.000 metres quadrats i cinc plantes que albergarà la seu permanent del Conservatori Professional de Música de Badalona i de l’Escola de Música Moderna de Badalona. Amb aquesta actuació es podrà augmentar considerablement el nombre d’alumnes (actualment al voltant de 800 entre ambdues entitats) i assegurar que poden desenvolupar les seves capacitats en les millors condicions possibles.

Per fer realitat aquest propòsit, els serveis tècnics de l’Ajuntament han rebut ja l’encàrrec de redactar el projecte de reforma, que permetrà allotjar dins l’edifici prop de 30 aules totalment equipades, els espais necessaris per a la gestió dels serveis, un auditori professional d’unes 200 places i una sala d’estudi oberta a tota la ciutadania. Aquest projecte servirà de base per a la convocatòria, abans de finalitzar l’estiu, d’un concurs d’idees per trobar la solució arquitectònica que més s’ajusti a les condicions de l’edifici i les necessitats especificades. Un cop triada la millor proposta, es farà el projecte executiu i la licitació de les obres, que començaran a finals de 2025.

La proposta definitiva per a l’antiga fàbrica CACI l’ha avançat avui l’alcalde Xavier Garcia Albiol en una roda de premsa en què també han participat el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esports i Seguretat, Juan Fernández, i la segona tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera.

L’alcalde ha assenyalat que el projecte per a la CACI suposarà dignificar la situació del Conservatori de Badalona i l’Escola de Música Moderna, que actualment ocupen un edifici “que es troba en unes condicions que no són adequades”. De fet, ha explicat que en l’espai actual d’aquests dos centres també s’hi hauran de fer obres de millora, entretant no estigui finalitzat el nou projecte a la CACI.

Xavier Garcia Albiol s’ha mostrat molt satisfet de la solució que finalment s’ha donat a la CACI, perquè desbloqueja un problema enquistat, es dona la categoria que mereix a un edifici singular i s’habilita a la ciutat un punt d’atracció de talent i que també vol ser un referent nacional i internacional en l’àmbit cultural. “Durant 17 anys hem estat buscant talent per tota Catalunya per instal·lar-lo a la CACI sense adonar-nos que ja el teníem a casa i l’havíem estat ignorant”, ha remarcat l’alcalde. “Amb aquesta actuació ens projectem com una ciutat que aposta per la cultura i consolidem la importància de Badalona com un referent en l’àmbit de la formació musical”, ha destacat.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles