21.9 C
Badalona
martes, junio 18, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona farà una reforma integral de la piscina municipal Mireia Belmonte per renovar totalment l’equipament

L’Ajuntament de Badalona durà a terme una reforma integral de la piscina municipal Mireia Belmonte per renovar totalment l’equipament. Aquesta actuació suposarà l’adequació de totes les instal·lacions i maquinària necessàries per al bon funcionament de la piscina i també la renovació de l’interior de l’edifici i la seva estructura. Les obres començaran el pròxim mes de setembre i tindran una durada d’entre 12 i 15 mesos, temps durant el qual la piscina haurà de romandre tancada.

L’anunci d’aquesta actuació l’ha fet aquest dimecres al matí l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durant una roda de premsa en què també ha participat el primer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esports i Seguretat, Juan Fernández. Garcia Albiol ha explicat que l’estat de l’equipament és totalment precari. “Davant aquesta situació insostenible hem pres la decisió de no fer més actuacions que siguin pedaços i abordar el problema de manera ambiciosa i realista, ja que, malgrat les molèsties que pugui suposar el tancament, la solució implica renovar totalment la piscina i oferir així un servei públic de qualitat i a l’altura de les necessitats d’una ciutat de la grandària de Badalona”, ha afirmat l’alcalde.

Garcia Albiol ha explicat que les instal·lacions són molt antigues i que el seu ús natural, sumat a la falta d’un manteniment adequat, ha provocat que l’estat actual de la piscina sigui molt deficient i s’hagi perdut la seva capacitat funcional. En aquest sentit, ha advertit que només funciona un dels dos motors que té la màquina de ventilació i climatització de la piscina, fet que suposa que si aquest s’espatlla, el tancament de la instal·lació s’haurà d’avançar perquè es tracta d’un sistema obsolet per al qual ja no es fabriquen recanvis i, per tant, no es pot reparar.

L’Ajuntament de Badalona ja té enllestit el projecte tècnic i el calendari d’adjudicació del contracte per renovar totes les instal·lacions i maquinària, que tindrà un cost aproximat d’1.050.000 euros. Els treballs inclouen les següents intervencions:

• Adequar la instal·lació de baixa tensió a la normativa vigent.

• Adequar la instal·lació d’enllumenat.

• Adequar la instal·lació de climatització.

• Dotar de parallamps a l’edifici.

• Adequar la instal·lació de distribució hidràulica a la normativa de control de la legionel·la.

• Dotar a l’equipament d’un sistema de bombeig d’aigües en el cas d’inundacions.

• Dotar a l’equipament d’una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

• Adequar la instal·lació de cloració de la piscina a les necessitats reals dels treballadors.

A més, s’està treballant en la quantificació del projecte de rehabilitació integral de totes les instal·lacions interiors i exteriors de l’edifici, que afectarà tots els espais (vestidors,  graderies, zones comunes, façana i coberta). Totes aquestes actuacions es faran de manera simultània amb les d’adequació tècnica de la piscina, per tal de mantenir el termini de tancament per obres previst inicialment.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, considera que la situació actual de la piscina mostra el desgavell que ha sigut l’Ajuntament en els últims anys. “Ens hem trobat una situació lamentable pel que fa al manteniment dels edificis i equipament públics, però nosaltres hem arribat al Govern municipal per capgirar la situació; per això prenem decisions com aquesta, que fuig dels pedaços i les solucions temporals i ens encamina cap a allò que ha de ser la tercera ciutat de Catalunya”, ha remarcat l’alcalde. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles