14.5 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Obertes les inscripcions a una maratóde donació de sang el 12 de desembrea l’Hospital Municipal de Badalona 

La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona (HMB) acollirà dimarts 12 de desembre, de 9 a 20 hores, una marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i Badalona Serveis Assistencials (BSA).  

Per oferir la millor atenció, es recomana a les persones que hi vulguin participar que reservin hora a través de la web www.donarsang.gencat.cat, tot i que, si queden cites disponibles, es podrà col·laborar sense inscripció prèvia.  

La marató forma part de la campanya de Nadal del BST, que ha arrencat avui dijous amb el lema “Ets a temps de complir un propòsit. Toca donar sang!”.  

Desembre és un dels mesos més crítics pel que fa a les donacions de sang, ja que és quan més baixen les reserves, fins a un 20%. Malauradament, la sang caduca i no es pot guardar indefinidament, per la qual cosa és vital la col·laboració ciutadana constant per disposar-ne.   

A Catalunya cada dia fan falta 1.100 donacions per donar resposta a les necessitats dels malalts. En general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, tingui entre 18 i 70 anys i un pes de 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. 

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents tractaments. 

Medul·la òssia i llet 

Les persones d’entre 18 i 39 anys que participin en la marató podran registrar-se a més, si ho desitgen, com a potencials donants de moll d’os. Cada any 5.000 persones són diagnosticades de leucèmia a l’estat espanyol i moltes necessiten un trasplantament de medul·la òssia per superar-la.  

També seran ateses durant la jornada les persones que es vulguin inscriure en el registre de donants de llet. 

La campanya de Nadal del BST s’inspira en els propòsits que teníem per a 2023 i que potser no hem pogut assolir per falta de temps, i ens planteja la donació de sang com un propòsit que encara estem a temps de complir abans que acabi l’any. 

Aquesta marató és la quarta que organitzen BSA i el BST després de les dues celebrades l’any passat amb motiu del 90 aniversari de l’HMB i de la que es va dur a terme al juliol passat, totes elles amb molt bona acollida. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles