14.5 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

El pòdcast ‘Beines de Mielina’ ha estat reconegut com la Millor Acció de Comunicació dins dels Premis de Comunicació Corporativa Pilar Casanova que convoca el Col·legi de Periodistes de Catalunya

El pòdcast ‘Beines de Mielina’, un espai accessible de divulgació sobre neurohabilitació i salut cerebral i coproduït per Badalona Comunicació i l’Institut Guttmann, ha estat reconegut aquest migdia com la Millor Acció de Comunicació dins dels XIII Premis de Comunicació Corporativa Pilar Casanova que ha atorgat el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Aquests guardons es lliuren anualment i tenen com a referència el Criteri de Bones Pràctiques Professionals elaborat pel Grup de Treball de Comunicació Corporativa del Col·legi de Periodistes basat en el Codi Deontològic dels i les periodistes. El projecte va ser seleccionat a la Convocatòria 2022 dels Ajuts Joan Oró per al foment de la cultura científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

‘Beines de Mielina’ es va estrenar el passat 18 de maig i té per objectiu difondre els darrers avenços en el camp de la neurorehabilitació, les neurociències, la promoció d’estils de vida saludable i el foment d’una societat inclusiva, entre d’altres.

10 capítols centrats en neurociència, salut cerebral i discapacitat

El pòdcast ‘Beines de Mielina’ consta de 10 capítols que són accessibles per a les persones amb discapacitat auditiva. Partint de les històries personals de pacients de l’Institut Guttmann, cada capítol està centrat en un aspecte diferent relacionat amb la salut cerebral, discapacitat o patologies i trastorns del sistema nerviós, com ara l’ictus, l’Alzheimer i el deteriorament cognitiu, la recerca en la lesió medul·lar, el trastorn del desenvolupament del llenguatge, la depressió o les malalties minoritàries.

Els 10 capítols de ‘Beines de Mielina’ es poden escoltar al servei a la carta de Badalona Comunicació, a YouTube, Apple Podcasts i Spotify, així com a la web de l’Institut Guttmann

El títol ‘Beines de Mielina’ fa referència a l’estructura que envolta l’axó, una prolongació o “cua” de les neurones que permet que la informació es transmeti ràpidament per les estructures nervioses. Es tracta d’un pòdcast narratiu de no ficció: cada episodi parteix de la història d’1 o 2 pacients de l’Institut Guttmann i compta amb la participació de nombroses especialitats assistencials que sovint tenen menys presència en els mitjans de comunicació: logopèdia, neuropsicologia, teràpia ocupacional, fisioteràpia o infermeria, entre d’altres.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles