21.8 C
Badalona
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

AUTIS+, el nou programa que rebrà el finançament del sopar solidari del Rotary Club de Badalona per a infants amb TEA 

AUTIS+ és el nom del programa de Badalona Serveis Assistencials (BSA) que incorpora les TIC, especialment la realitat virtual, amb finalitat terapèutica per als infants i joves amb Trastorns de l’Esfera de l’Autisme i altres trastorns associats a l’aïllament i la soledat. La iniciativa ha estat escollida pel Rotary Club de Badalona per rebre el finançament del seu sopar solidari anual: la Nit de Paul Harris, el proper 16 de novembre a l’Espai Titus de Badalona. 

Es preveu que gairebé 400 nens i joves dels Centres de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) Badalona 1 i 2 es podran beneficiar progressivament d’aquest programa que permet complementar l’assistència a través de l’ús de la tecnologia de manera controlada i amb objectius específics en el seu tractament, com ara la facilitat d’intervenir en entorns simulats més controlables que els reals; la possible personalització de la intervenció, gravant escenaris de la vida real del jove, entre altres. La creació d’escenaris de simulació que ensenyin als pares, docents i persones neurotípiques, quina és la forma en la que els infants amb TEA veuen i viuen el món també es una de les fites del programa. 

L’abordatge inclou entre 6-10 sessions, individuals o grupals, i fins i tot autogestionades en el domicili, de freqüència setmanal. La temàtica dependrà dels objectius, que poden passar per ajudar a interpretar el llenguatge corporal, entrenar habilitats socials, disminuir l’ansietat social, millorar l’aprenentatge de normes socials, tolerar l’espera i la frustració, exposició graduada als estímuls sensorials o ajudar a la planificació i seqüenciació de les tasques. El propòsit final és augmentar l’accessibilitat al tractament, la reducció de l’administració de fàrmacs, la millora de la capacitat funcional dels nois i noies per la seva vida quotidiana i les seves relacions amb els altres, i també la millora de la satisfacció de les famílies amb el tractament. 

El programa es va presentar el passat 29 de setembre al Centre Sociosanitari El Carme (CSSC), i va comptar amb la presència de les autoritats municipals liderada per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la quarta tinenta d’alcaldia Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo, la regidora delegada Àrea de Recursos Humans, Eva Guillen, el vicepresident del Rotary Club de Badalona, Joaquim Azofra, la gerenta de BSA, Pilar Otermin i la cap de Salut Mental i Addiccons de BSA, Esther Lobo. 

AUTIS+, un programa de realitat virtual que crida a la solidaritat per fer-se realitat 

Per fer-ho possible, el programa rebrà la recaptació econòmica del sopar anual organitzat pel Rotary Club de Badalona, anomenat la ‘Nit de Paul Harris’, que se celebrarà aquest 16 de novembre a l’Espai Titus de Badalona. El preu de l’entrada és de 100 euros, que es podrà liquidar el mateix dia o mitjançant transferència al compte corrent ES40 0081 0024 8500 0157 4864 identificant-se com a assistent. També es poden realitzar donatius al mateix compte en qualitat de fila zero. 

AUTIS+ és una nova proposta que consolida l’aposta de BSA per la integració de la realitat virtual en benefici de la salut i el benestar de les persones usuàries de l’organització. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles