8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

La biblioteca tancada

La biblioteca: empara del coneixement; finestra oberta a la llibertat i a la cultura. Una biblioteca pública és un lloc on es fomenta el saber, on es presten llibres; és un lloc on el coneixement està a l’abast de totes les persones; és un lloc on els joves poden anar a estudiar; els jubilats a llegir la premsa, els nens, els contes i, qualsevol persona pot accedir a internet, llogar vídeos o pel·lícules.

Les biblioteques públiques junt amb els parcs, les associacions de veïns, els poliesportius, els centres cívics… formen la infraestructura social que facilita que la ciutadania es relacioni amb altres persones, que es creguin vincles ciutadans i, que es cregui comunitat. L’espai públic propicia la socialització i els vincles entre les persones, la participació en activitats compartides i la integració social.

És per això que cal afavorir i revitalitzar el paper de les biblioteques, com llocs per la trobada, per l’educació, per la connectivitat, pel compromís cívic i per la construcció de la ciutat. Vivim moments de canvis on necessitem posar en relleu el paper simbòlic que desenvolupen els ens socials a la nostra societat.

Si els espais físics i el temps en comú estan en decadència, no podem deixar que els espais públics es tanquin o es deteriorin quedant en l’oblit, perquè la seva funció és ajudar a salvar les divisions socials conservant el sentit d’identitat col·lectiva compartida i, de projecte en comú.

Els ens locals públics ens ajuden a fer ciutats més justes i solidàries, amb ciutadans més formats i informats, a desenvolupar ciutats més justes, equitatives, apoderades i democràtiques. Mentre hi hagi una biblioteca amb les portes obertes, sempre hi haurà esperança per construir un món, una societat, una ciutat millor.

Mari Carmen Lozano Pareja

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles