20.5 C
Badalona
miércoles, mayo 1, 2024
spot_img

El 3 de novembre s’obriran les preinscripcions per participar en la 29a edició del Mercat del Trasto de Badalona que se celebrarà diumenge 26 de novembre 

El divendres 3 de novembre, a les 8.30 hores, s’obrirà el termini per poder participar en la 29a edició del ja tradicional Mercat del Trasto de Badalona, que se celebrarà el diumenge 26 de novembre al parc de les Muntanyetes. Les persones que hi vulguin posar una parada podran fer la preinscripció en línia a la pàgina web de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició el mercat comptarà amb 248 parades. 

El Mercat del Trasto és una fira on els ciutadans particulars i associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà. El mercat té l’objectiu de promoure la reutilització, donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i, alhora, donin servei a persones que els necessitin. És per això que s’emmarca dins les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. 

Com inscriure’s 

Les persones que estiguin interessades en participar en el Mercat del Trasto del 26 de novembre muntant una parada podran fer la seva preinscripció a partir d’aquest divendres, 3 de novembre, a través de la secció de “Tràmits” de la pàgina web de l’Ajuntament. 

Enguany, el formulari en línia per inscriure-s’hi es troba dins la seu electrònica municipal i, per realitzar el tràmit en línia, caldrà que l’usuari disposi d’un certificat digital o bé s’hagi donat d’alta al sistema VALID (idCAT mòbil). 

Les persones que no tinguin mitjans per fer la preinscripció en línia ho podran fer presencialment a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, ubicada a l’entresòl de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12). Aquestes preinscripcions es podran fer de dilluns a divendres, de 8.30 a 13.30 hores, i també els dijous laborables de 16 a 18.30 hores. Les places s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció i tindran preferència els ciutadans de Badalona. Les inscripcions es tancaran el 13 de novembre 

Un Mercat del Trasto amb vessant solidària 

En aquesta edició, igual com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi, podrà fer aportacions de menjar ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà mercès a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar. 

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat i comptarem amb la col·laboració d’entitats que gestionaran i revaloritzaran els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc..), es recolliran en uns contenidors específics per garantir la seva recuperació. 

L’Espai d’Aigua Sostenible 

Aquesta edició del Mercat del Trasto comptarà, de la mà d’Aigües de Barcelona, amb un espai lúdic i educatiu dedicat especialment a les nenes i nens d’entre 3 i 12 anys. Es tracta de l’Espai d’Aigua Sostenible, un esdeveniment on els més petits podran descobrir, mitjançant activitats dinamitzades, el cicle antròpic de l’aigua i com es pot tenir cura d’aquest recurs tan valuós. En definitiva; un espai de joc per tal de conèixer la sostenibilitat i com treballar pel futur del nostre planeta. 

Per la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, “amb gairebé 20 anys d’història, el Mercat del Trasto s’ha consolidat com un esdeveniment amb una vessant mediambiental orientada a la reutilització i reducció de residus”. Segons Egea aquest fet “és altament beneficiós pel medi ambient i, alhora, estalvia molts recursos de les administracions a l’hora de gestionar residus que en gran part són roba usada». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles