24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Badalona només té en vigor dos dels tretze principals contractes de l’àmbit de Via Pública 

L’Ajuntament de Badalona només té en vigor ara per ara dos dels tretze principals contractes de l’àmbit de Via Pública. D’aquests onze contractes, tres estan prorrogats i es dona continuïtat en el servei (neteja viària, recollida de residus i enllumenat públic) i els altres vuit estan totalment vençuts i només es presten serveis mínims (manteniment del clavegueram, manteniment del dipòsit de l’Estrella, senyalització viària, manteniment dels semàfors, neteja de l’edifici de l’IMPO, manteniment de les escales mecàniques del carrer de Fortuny, manteniment de les escales mecàniques del carrer Solsona i manteniment de l’ascensor del carrer d’Oceania).  

Aquesta situació l’ha detallat aquest dijous el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, en una roda de premsa en la qual també ha participat el regidor de Via Pública, David Mejía. Gracia ha explicat que “aquesta situació heretada del govern anterior afecta greument el funcionament de l’administració, però sobretot es nota en la vida diària de tots els veïns i veïnes de la ciutat”. El tinent d’alcaldia ha remarcat que “no tenir un contracte de senyalització viària, per exemple, suposa que actualment 200 ciutadans de Badalona amb mobilitat reduïda estan a l’espera de tenir la seva plaça de mobilitat reduïda senyalitzada en el carrer”.  

Daniel Gràcia ha incidit especialment el contracte de manteniment de semàfors, que a causa del seu venciment està provocant que alguns punts de la ciutat no tinguin la senyalització adequada. El tinent d’alcaldia ha explicat que “l’anterior govern, que ara es queixa de la situació, va oblidar per dies activar la pròrroga d’aquest contracte, impedint que l’empresa pugui cobrar factures i que ara no puguin fer més que els serveis mínims”.  

Respecte als contractes de manteniment dels diferents elements de mobilitat mecànica, Gràcia ha indicat que un cop va acabar la garantia de la seva instal·lació no es va fer un contracte de manteniment, fet que es resoldrà en pròximament. En el cas de les escales mecàniques del carrer de Cuba, el tinent d’alcaldia ha aclarit que no es podran posar de nou en marxa fins d’aquí prop de 9 mesos, ja que s’haurà de substituir tot el mecanisme intern perquè s’ha espatllat després de més de set mesos sense estar en funcionament.  

Davant aquesta problemàtica, el Govern municipal està treballant en diverses vies. D’una banda, ja s’ha començat a preparar la licitació dels contractes que estan en pròrroga i d’alguns dels vençuts. D’altra, per agilitzar la situació, l’Ajuntament s’adherirà a contractes marc de manteniment de l’Associació Catalana de Municipis, ja que es tracta d’un tràmit més ràpid que la licitació pura. A més, en el cas dels elements de mobilitat mecànica, s’encomanarà la gestió a Engestur mitjançant un contracte marc per assegurar que no es repeteixin aquesta mena de situacions.    

Durant la roda de premsa, el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha remarcat que “no hem arribat al Govern per queixar-nos, però fem aquesta exposició pública perquè els veïns i veïnes de Badalona han de saber en quina situació ens trobem, la qual provoca que en molts casos no rebin els serveis que es mereixen”. “Els veïns estan pagant la incompetència de l’anterior govern; el llegat no podia ser més espantós, hi va haver una absoluta deixadesa respecte als serveis bàsics de la ciutat” ha conclòs el tinent d’alcaldia.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles