25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Les obres de construcció del viaducte ferroviari sobre el canal del Port començaran abans que finalitzi l’any 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat pel tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha mantingut aquest matí a Madrid una reunió amb la presidenta d’Adif (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias) María Luisa Domínguez González, amb l’objectiu de fer possible que les obres de construcció del viaducte del ferrocarril previst sobre el canal del port de Badalona, entre els carrers de Ponent i Tortosa, s’executin abans que finalitzi aquest any. 

La construcció d’aquest viaducte de 180 metres de longitud permetrà la continuïtat de la línia del ferrocarril, salvant el nou canal de Badalona, així com ha de permetre la millora de la connexió del Port i el front marítim amb la resta de la ciutat. La construcció d’aquest viaducte i de la rotonda de comunicació del carrer de Ponent amb Eduard Maristany són claus per poder finalitzar la totalitat dels 350 metres del canal d’aigua que s’endinsa en la trama urbana, sent en el seu conjunt l’obra més important des de la construcció del port l’any 2003. 

Durant la reunió s’ha fet seguiment i balanç de l’execució del conveni del 26 de desembre de 2022 entre Adif, Ajuntament de Badalona i Marina Badalona amb el compromís de fer possible abans que finalitzi l’any s’abordi la part final i més complexa que és la construcció del viaducte de la línia ferroviària Barcelona-Mataró-Maçanet-Massanes sobre el futur canal del Port de Badalona. 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que: “hem trobat molt bona disposició per part de la presidenta d’Adif i del seu equip i ens han traslladat el seu compromís d’aprovació del projecte presentat per Marina Badalona i fer possible que abans que acabi l’any comencin les obres del nou viaducte”. L’alcalde ha afegit que “amb el viaducte posarem fi a una de les obres més importants de transformació de la ciutat, una obra que permetrà acabar el canal de 350 del Gorg i que permetrà als badalonins gaudir d’un gran bulevard urbà que s’obrirà al litoral”. 

Segons el conveni entre Adif, l’Ajuntament i Marina Badalona l’execució de les obres del viaducte ferroviari sobre el canal del Port de Badalona suposen una inversió de 18,8 milions d’euros, dels quals Marina Badalona n’aporta 10,5, l’Ajuntament de Badalona 4,9 i Adif 3,3. El mateix conveni preveu una Comissió de seguiment formada per dos representants de cadascuna de les tres parts. El Consell d’Administració de Marina Badalona va aprovar el 31 de març adjudicar aquestes obres a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa-Dragados. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles