21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Badalona s’afegeix aquest dijous a la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer 

Aquest dijous, 21 de setembre, es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI) amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials. 

La malaltia d’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. 

Les principals associacions que treballen a Badalona en el suport a les famílies i els malalts d’Alzheimer instal·laran carpes informatives a diversos punts de la ciutat. En les diferents carpes s’informarà, a tothom qui ho desitgi, dels serveis i dels programes que s’ofereixen a totes les persones que pateixen la malaltia, als seus familiars i als seus cuidadors.  

Les carpes estaran ubicades en els següents punts de la ciutat. 

· Carpa de la Fundació Catalunya La Pedrera: de 10 a 13 hores, a la plaça de la Vila. 

· Carpa de la Fundació Catalunya La Pedrera: de 10 a 13 hores, a l’avinguda de Sant Salvador, 29, al barri de Llefià. 

· Carpa de l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Badalona: durant tot el dia a la plaça de la Vila. 

A les carpes, també s’informarà de les activitats organitzades pel Grup la Teranyina previstes per al pròxim dia 27 de setembre, a partir de les 16 hores a la Fundació Catalunya La Pedrera de la plaça de la Vila, 3, i de l’avinguda de Sant Salvador, 29, amb l’objectiu treballar per a la millora de la qualitat cognitiva de les persones. 

A més, la Fundació Catalunya La Pedrera farà difusió del “Decàleg de bones pràctiques”, en el qual es fa referència a com s’ha de tractar correctament a les persones amb dèficits de memòria. 

La 4a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo, ha remarcat que “l’Alzheimer és una malaltia molt difícil d’afrontar, qui pateix les seves conseqüències, a més del pacient, som els familiars i especialment les persones que tenim cura d’aquestes persones. Aquesta malaltia canvia la vida del pacient, però també la vida de les persones del seu entorn. Per això -ha afegit la regidora- ens cal el màxim suport i acompanyament de les associacions, que fan una feina molt valuosa, el suport de la feina dels professionals de la salut, i la solidaritat de la resta de la societat”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles