24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Carla Simón rebrà la Venus d’Honor de la 49a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que li serà lliurada a la Sessió Inaugural el proper 20 d’octubre

La directora catalana Carla Simón rebrà la Venus d’Honor de la 49 a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que se celebrarà del 20 al 28 d’octubre. L’acte de lliurament de la Venus d’Honor tindrà lloca la Sessió Inaugural de FILMETS, el divendres 20 d’octubre a les 21 hores al Teatre Zorrilla de Badalona.

Amb el lliurament d’aquest guardó, FILMETS vol reconèixer la trajectòria cinematogràfica de Carla Simón, vinculada al festival des de 2015. Carla Simon ha rebut aquest 2023 el Premio Nacional de Cinematografia, atorgat pel Ministerio de Cultura y Deporte; l’any 2022 va guanyar l’Os d’Or a la millor pel·lícula al Festival Internacional de Cine de Berlin; i l’any 2020 el Consell Nacional de la Cultura i les Arts li va atorgar el Premi Nacional de Cultura.

Carla Simón té una estreta vinculació amb FILMETS

La directora de cinema Carla Simón, nascuda a Barcelona el 1986 però amb una part destacada de la seva família arrelada a Badalona on ella hi va viure uns anys, té una estreta vinculació amb FILMETS.

L’any 2015, quan encara no era una directora coneguda, FILMETS la va descobrir amb el curt ‘Las pequeñas cosas’. Amb aquesta pel·lícula va guanyar l’any 2015 la Venus al Millor Curt de Badalona quan tot just començava la seva brillant i fructífera carrera cinematogràfica. ‘Las pequeñas cosas era un curt de 27 minuts de durada del gènere de ficció.

Més recentment, Carla Simón ha tornat a passar per FILMETS. L’any 2019 va presentar el seu curt ‘Después también’ davant d’un públic que omplia a vessar el Teatre Zorrrilla. I l’any següent, el 2020, FILMETS va obrir el festival amb el curtmetratge ‘Correspondència’, una pel·lícula co-dirigida amb Dominga Sotomayor i que es veia per primer cop a Catalunya. En aquest curt hi apareixen familiars directes de Carla Simón que viuen a Badalona i amb qui de petita ella hi passava llargues temporades. Ambdues pel·lícules van ser presentdes a la Secció Oficial de FILMETS

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles