26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona acorden mesures urgents per solucionar el problema causat per la presència d’insectes voladors al canal 

L’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona han constituït un equip tècnic per solucionar el problema causat per l’augment sobtat de la població adulta dels insectes voladors anomenats quironòmids a la zona del canal. La presència d’aquests insectes està provocant molèsties als veïns que hi resideixen en aquest punt de la ciutat. 

Els quironòmids, que no piquen ni suposen cap risc per a la salut pública, però que fan uns núvols molt visibles i característics, han estat detectats a la zona del canal de Badalona, preferentment al vespres, a sobre de les aigües del canal i aprofitant el resguard de la vegetació existent. 

Tot i que aquests insectes no impliquen cap perjudici per a la salut, la presència abundant d’aquesta espècie pot provocar incomoditat i molèsties als veïns i comerços de la zona, motiu pel qual l’equip tècnic ha acordat en una reunió mantinguda aquest dijous 29 de juny a la Capitania del Port, posar en marxa una actuació de control urgent en successives fases.  

En primer lloc, ahir dijous va començar una neteja en profunditat de l’estany, reixes i embornals dels molls del canal que continua aquest divendres. Una segona actuació es porta a terme avui divendres amb la presa de mostres i un primer tractament de l’aigua del canal mitjançant l’aplicació d’un polímer biodegradable i apte per al medi ambient, que actua de barrera del creixement de les larves dels quironòmids i que ha d’introduir una millora de forma immediata.  

El pròxim dimecres dia 5 de juliol es farà un tractament biològic que actua directament sobre el substrat del fons del canal, on creixen les larves. Aquesta mesura ha de reduir de forma dràstica la població dels quironòmids. 

Un cop fets aquests tractaments de xoc, es procedirà a controlar de forma setmanal, quinzenal i mensual la proliferació tant de l’insecte com de les algues fotosintètiques del canal, que han sorgit a causa de l’excel·lent qualitat de l’aigua, després dels treballs que Marina Badalona ha realitzat els darrers mesos. 

Per altra banda, Marina Badalona està treballant en una tecnologia molt innovadora que aplica nanobombolles d’oxigen a l’aigua per combatre la proliferació i creixement de les algues del canal. De moment s’han fet proves pilot que han donat resultats excel·lents i per aquest motiu en les properes setmanes es disposarà de dos equips que permetran implantar aquest sistema a les aigües del canal. Amb aquesta tecnologia es podrà aconseguir els paràmetres biològics necessaris per poder tancar el circuit de recirculació de l’aigua del canal i del port i donar així la solució definitiva. 

Els quironòmids són una família de dípters no picadors que es caracteritzen per formar núvols en forma de columna i que al capvespre s’acosten al voltant dels punts de llum de la ciutat propers als rius, corrents d’aigua o zones humides. Els ous, les larves i les pupes viuen dins de l’aigua, mentre que els adults emergeixen de l’aigua i formen aquests núvols, que s’estan veient a la zona del canal, per reproduir-se. 

L’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona lamenten les molèsties que aquesta incidència, conseqüència del procés de les obres de construcció del canal, puguin causar. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles