26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Obertes les inscripcions a una nova marató de donació de sang el 5 de juliola l’Hospital Municipal de Badalona

La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona (HMB) acollirà dimecres 5 de juliol, de 9 a 20 hores, una marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i Badalona Serveis Assistencials (BSA).

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions per participar a l’activitat, oberta a totes les persones que hi vulguin col·laborar. Per oferir la millor atenció, cal reservar hora a través de la web www.donarsang.gencat.cat, tot i que, si queden cites disponibles, es podrà donar sang sense reserva prèvia. Les persones menors de 40 anys podran registrar-se com a possibles donants de moll d’os, i també es facilitarà el registre com a potencial donant de llet.

Toca donar sang, toca rebre vida

La marató s’emmarca en la campanya d’estiu del Banc de Sang, enguany sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu”.

A Catalunya cada dia fan falta 1.100 donacions per donar resposta a les necessitats dels malalts. Amb la campanya d’estiu es vol recordar que en aquestes dates els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments i convidar tothom qui pugui donar a fer-ho abans de marxar de vacances. El canvi d’hàbits de la ciutadania i la calor són les principals raons per les quals baixen les donacions durant aquests mesos.

En general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, tingui entre 18 i 70 anys i un pes de 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada.

Les persones que tinguin previst un viatge poden consultar al web www.donarsang.gencat.cat/viatges si hi ha algun impediment per donar sang un cop hagin tornat. Si s’acaba de passar la COVID, cal esperar 14 dies des de la finalització dels símptomes fer la donació.

Donacions de medul·la òssia i llet

Les persones d’entre 18 i 39 anys que participin en la marató del 5 de juliol podran registrar-se a més, si ho desitgen, com a potencials donants de medul·la òssia. Per al Banc de Sang, cal que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

També seran ateses durant la jornada les persones que es vulguin inscriure en el registre de donants de llet.

Aquesta marató serà la tercera que organitzen BSA i el BST després de les dues celebrades l’any passat amb motiu del 90 aniversari de l’Hospital Municipal de Badalona. Les jornades de donació de sang a aquest centre sanitari es van interrompre temporalment com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles