21.1 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Les escoles verdes de Badalona celebren el Dia Mundial del Medi Ambient sota el lema “Badalona té tela! Jo reestreno, jo reutilitzo” 

El pròxim dilluns, 5 de juny (festiu a Badalona), se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Per aquest motiu la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat (XES-Bdn) ha organitzat durant la setmana del 6 al 9 de juny, a tots els centres educatius que hi pertanyen, un seguit d’activitats amb la voluntat de conscienciar a la ciutadania sobre el greu impacte ambiental que suposa el consum excessiu de roba sota el lema “Badalona té tela! Jo reestreno, jo reutilitzo”. 

L’activitat central que es farà al centres que formen part de la Xarxa és un intercanvi de samarretes entre l’alumnat amb la idea que la roba que ha quedat petita als alumnes més grans pugui ser «reestrenada» per altres alumnes, tal i com indica el lema de l’acció: «jo reestreno, jo reutilitzo».  

En paral·lel a l’intercanvi de samarretes molts centres organitzaran també altres accions com ara desfilades de models amb roba de segona mà, gimcanes, debats, campanyes informatives realitzades per l’alumnat, concursos, difusió de vídeos i fotografies a través de les xarxes socials, etc. 

Actualment a Catalunya es consumeixen més de 22 quilograms de roba per habitant i any i la tendència és a l’augment. De mitjana la gent compra un 60% més de roba que fa 15 anys i la conserva la meitat de temps. Aquest fenomen ha rebut el nom de fast fashion i representa un greu problema ambiental, doncs la indústria tèxtil és una de les més contaminants.  

Per fer arribar el missatge a les famílies els centres repartiran el tríptic informatiu de la campanya “La cara oculta de la teva roba” que va engegar l’Ajuntament de Badalona fa uns mesos. Aquest tríptic es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i conté informació sobre l’impacte ambiental dels teixits així com consells senzills que permeten vestir i tenir cura de la roba de manera més sostenible. 

Per a més informació: 

http://badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=contingut_estatic&dDocName=AJB105272

I sobre la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat i les activitats que realitzen els centres podeu consultar el bloc de la xarxa: a:  http://xarxaescolesbdnsostenibilitat.blogspot.com.es/ 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles