24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Aquest dissabte 3 de juny comença la temporada de bany a les platges de Badalona 

Aquest dissabte 3 de juny s’inicia la nova temporada de bany a les platges de Badalona que s’allargarà fins al diumenge 17 de setembre.  

Salvament i socorrisme 

El servei de salvament i socorrisme funcionarà diàriament, de 10 a 19 hores, fins al 17 de setembre. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta i cinc mòduls assistencials (a les platges de La Marina, del Coco, de l’Estació, dels Pescadors i del Cristall). Totes les platges de Badalona que disposen de salvament i socorrisme estan cardioprotegides durant l’horari d’aquest servei. 

Recordem que la platja de la Mora es troba fora de servei i sense vigilància pendent de descontaminació. 

Vigilància 

El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana. Aquest servei funcionarà tots els dies de la temporada, fins al 17 de setembre, de 7 a 21 hores. 

Acompanyament a persones amb diversitat funcional 

El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix amb cadira amfíbia a la platja del Pont del Petroli (a l’alçada de l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola) i també a la platja del Pont d’en Botifarreta (a l’alçada del carrer de Torrebadal).  

L’horari del servei de bany adaptat serà d’11 a 18.30 hores, del 3 al 30 de juny; i de 10 a 19 hores, de l’1 de juliol al 17 de setembre. Aquest estiu s’incorpora en cadascun dels punts d’aquest servei una pèrgola d’ombratge de 5 x 5 metres. 

Neteja manual 

Es realitzarà tots els dies de la setmana amb 4 operaris, un vehicle 4×4 i un vehicle lleuger 4×4. L’horari de feina serà de 6 a 19 hores i entre les 19 i les 22 hores es disposarà de mitjans per a atenció d’incidències que s’hagin de resoldre de manera immediata. 

Diàriament, i sempre que sigui necessari, es realitzarà el buidat de les papereres de superfície. Les papereres semisoterrades es buidaran, almenys, dues vegades per setmana (sempre que ho indiqui el sensor de la paperera). 

A causa de la pèrdua de sorra hi ha algunes de les papereres semisoterrades que no poden entrar en servei ja que no hi prou espai de sorra perquè entri el camió 4×4 per poder recollir els residus. Aquests elements es troben anul·lats i substituïts per papereres de mida més petita. 

Periòdicament, i segons les necessitats, es realitzarà la neteja de grafits i d’elements de mobiliari amb un vehicle 4×4 hidronetejador. 

Neteja mecànica 

Es realitzarà diàriament a la franja de màxim ús pròxima a la vora i dues vegades per setmana la resta a la totalitat de les platges. L’horari de feina serà nocturn i es realitzarà entre les 22 hores i les 8 hores del dia següent. 

A la platja de la Barca Maria i a la del Cristall només es podrà fer neteja manual ja que no hi pot accedir la garbelladora. 

Manteniment 

Hi haurà un manteniment de les instal·lacions de les platges que compta amb 6 vehicle-taller 4×4, 6 oficials 1ª- conductors i 6 ajudants especialitzats. 

Horaris: 

– De l’1 de juny al 31 d’agost de 7 a 21 h. 

– De l’1 de setembre al 14 d’octubre de 8 a 20 h. 

Lavabos 

Els lavabos instal·lats al llarg de les platges es netejaran durant tota la temporada de bany amb tres actuacions diàries en els sis mòduls amb tres lavabos i els dos mòduls vestidors amb lavabo per a persones amb diversitat funcional instal·lats al llarg de les platges. 

Pesca marítima i animals de companyia 

La pesca marítima recreativa de superfície des de terra a tot el litoral no es podrà practicar des del 15 de maig i fins al 15 de setembre, entre les 8 i les 20 hores. 

Des del 3 de juny i fins al diumenge 17 de setembre quedarà prohibit portar animals de companyia a la sorra i a l’aigua del bany, excepte els gossos d’assistència per a persones amb discapacitat. 

Platja per a gossos 

Per segon any consecutiu la platja per a gossos de Badalona s’ubicarà durant aquesta temporada de bany a la platja dels Patins de Vela, en el tram situat darrere de la Piscina Municipal – Mireia Belmonte. La previsió és que la platja per a gossos entri en servei durant la segona quinzena del mes de juny i estigui en funcionament fins al 17 de setembre.  

Tindrà una superfície aproximada de 900 metres quadrats, estarà delimitada amb tanques i disposarà d’un servei de control i informació. L’horari de funcionament anirà de 10 a 19 hores tots els dies. 

Banderes blaves 

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat enguany tres Banderes blaves a Badalona: a la platja dels Pescadors; a la platja del Coco, que recupera el distintiu; i a la platja de la Marina, ubicada al costat del port de la ciutat i oberta al públic des de fa tres anys, que ha obtingut per primera vegada aquest reconeixement. 

Per altra banda, l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer mantenen la distinció com a Centre Bandera Blava, en la seva qualitat d’equipaments oberts al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’activitats de difusió ambiental i sensibilització a la ciutadania en general relacionades amb el litoral i la muntanya. 

El port de Badalona, que optava un any més al distintiu de Bandera Blava, també ha renovat aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat. 

Badalona disposa també de la ISO 14001 aplicat a la gestió i manteniment de les platges de la ciutat, que es va obtenir l’any 2009, per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Guinguetes 

A Badalona hi haurà 8 guinguetes repartides per la costa durant la temporada de bany. L’horari de tancament en temporada alta se situa com a màxim en les 2 de la matinada i no s’hi podran fer actuacions musicals en directe. 

Retirada de restes a les platges del Cristall i Pont d’en Botifarreta 

Aquest dimecres 31 de maig finalitzen els treballs que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha portat a terme durant les últimes setmanes per retirar les restes d’antigues edificacions de la sorra de la platja del Cristall. Aquestes restes van quedar al descobert després de la pèrdua de sorra provocada pels darrers temporals. A més de la retirada de restes a la platja del Cristall, s’ha actuat també a la platja del Pont d’en Botifarreta per treure qualsevol runa. 

Informació, queixes i suggeriments 

A l’entrada principal de cada platja es disposa d’una cartellera informativa on s’inclou informació relativa als serveis disponibles a la platja, així com informació sobre la qualitat de l’aigua. 

Els usuaris disposen de diverses vies d’informació i de comunicació per fer arribar a l’Ajuntament de Badalona les seves queixes, suggeriments i/o propostes de millora. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles