16.9 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

El pregó de la periodista Laura Fa inicia aquest divendres les Festes de Maig 

Aquest divendres 5 de maig, a les 19 hores, la periodista badalonina Laura Fa pronunciarà el pregó des del balcó de la Casa de la Vila que donarà inici formal a les Festes de Maig de Badalona. Una intèrpret de llenguatge de signes ajudarà les persones amb discapacitat auditiva a seguir el pregó. També hi haurà un programa especial en directe a Ràdio Ciutat de Badalona, des de la plaça de la Vila, de 18 a 19.30 hores, i a Televisió de Badalona, de 19 a 19.30 hores, i també es podrà veure en “streaming” a través de bdncom.cat.  

Laura Fa és llicenciada en Història i Periodisme i va començar la seva trajectòria professional a Ràdio Ciutat de Badalona. Actualment, és un dels rostres més coneguts per les seves aparicions als mitjans de comunicació, i especialment a programes televisius de gran audiència com Sálvame, com a especialista de l’anomenada “premsa del cor”, la seva gran passió professional. La periodista, que sovint assenyala que no es veu vivint a cap altre lloc que no sigui Badalona, ha col·laborat en espais de TVE o TV3 i anteriorment ho havia fet a programes tan populars com l’Aruscity de 8TV. 

Inici de les Festes 

La plaça de la Vila torna a ser l’epicentre de l’inici oficial dels actes de les Festes de Maig. A les 19 hores tindrà lloc el Toc d’Inici on s’avisa a la ciutadania que les festes estan a punt de començar. Després del Pregó pronunciat des del balcó de la Casa de la Vila, tindrà lloc a la plaça el Ball de l’Àliga; els Onze Trons de Sant Anastasi; el Ball dels Miquelets; el seguici festiu, que pujarà pel carrer de Sant Anastasi fins a arribar a la capella del sant. Allà l’enxaneta dels Castellers de Badalona posarà al sant el tradicional mocador que abans haurà ofert l’alcalde de Badalona. Després el Seguici tornarà a la plaça de la Vila per acabar, aquests primers actes, amb les Danses de Maig, a càrrec de l’Esbart de Sant Jordi

Després del Pregó, a les 20 hores, també a la plaça de la Vila, la música serà protagonista amb Les Que Faltaband, la jove banda de versions formada per vuit noies, oferiran un espectacle potent i reivindicatiu amb una posada en escena que combina la música, la dansa i altres elements artístics. La banda ens presenta un repertori íntegrament femení, que demostra que les dones també fan música festiva, des de ritmes llatins i pop-rock dels vuitanta, fins als hits més actuals. 

A les 21.30 hores, organitzada per la Comissió de Festes, començarà la Nit del Mono. A partir de la figura del capgròs del mono, tindrà lloc un recorregut des de la plaça de la Vila pels carrers de Baix a Mar, amb música de gralles i txaranga, que finalitzarà davant de la figura del Dimoni al passeig Marítim i en acabar tindrà lloc un concert de discjòquei a la platja. 

Cercavila petita 

També dissabte, a partir de les 11 hores, al passeig de la Rambla començarà la Cercavila petita. En arribar a la plaça de la Vila, cap a les 12 del migdia, totes les colles participants faran una tanda de lluïment al centre de la plaça, finalitzant l’acte amb una gran batucada a càrrec de Badalona Batec. 

Batocona 

A les 18.30 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, tindrà lloc la Batocona, una cercavila de grups de percussió locals i convidats d’arreu de Catalunya. Recorregut: Carrers de Francesc Layret, de Mar, del Canonge Baranera, de Sant Francesc d’Assís, de Sant Pere, de Mar i passeig de la Rambla. A càrrec de Bufons del Toc. 

Trobada de puntaires  

Dissabte 6 de maig, a partir de les 10 hores, al passeig de la Rambla, se celebrarà la Trobada de puntaires, i des de les 11 fins a les 14 hores es podrà visitar, a l’Escola del Mar, l’exposició “Badalona un mar de puntes”

De Pamplona a Badalona 

Badalona serà l’escenari el dissabte 6 de maig d’una tarda especial perquè comptarà amb la participació de la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona que visiten la ciutat amb motiu del 165è aniversari dels gegants Anastasi i Maria de Badalona. A les 16.30 hores tindrà lloc la rebuda a la plaça de Pompeu Fabra, des d’on faran cap a la plaça de la Vila. A les 17 hores, mentre al Saló de Plens té lloc la recepció institucional, s’exposaran les figures a la plaça de la Vila. A les 17.30 hores, Cercavila fins al passeig de la Rambla on tindran lloc Balls de Tarda. 

A la nit (21.30 hores), tindrà lloc una gran Cercavila amb els gegants amfitrions i els convidats que es dirigirà des del teatre Margarida Xirgu fins a la plaça de la Plana, passant pel carrer de Mar, de la Pietat, passatge de Maignon, avinguda de Martí Pujol i carrer dels Arbres, fins a la plaça de la Plana, amb l’espectacle de balls de gegants “Va d’aquí i va d’allà”, un acte presentat per l’actriu badalonina Rosa Gàmiz i la cantant i també actriu Mone Teruel, que repassaran allò que ens emociona i que, sens dubte, unirà per sempre els gegants de Pamplona i els de Badalona. 

Art Arnús 

El dissabte 6 de maig al parc de Can Solei i Ca l’Arnús es presenta per a tots els públics una acurada selecció de les novetats musicals badalonines i destacades propostes nacionals en plena ebullició creativa amb la Big Band de l’Escola de Música de Badalona (EMMB), Galeria i Pau Vallvé

El diumenge 7 de maig, la proposta es completa amb Maria Jaume, un dels talents emergents clau en l’escena musical recent i Marcel i Júlia, que reuneix l’antic cantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara (Tito) i Júlia Arrey

Festa del Badiu. Diumenge 7 de maig. A partir de les 10 h, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús. 

Fira de Sant Roc d’Artesania i Mostra d’Entitats. Diumenge, 7 de maig. A partir de les 10 hores a la plaça Roja. 

Miquelets de Badalona, passejant per la història! Diumenge 7 de maig. Representació del ball parlat, fent un repàs a la història dels Miquelets i els seus precursors. I per acabar, galejada estàtica amb les colles convidades. A partir de les 12 hores a la plaça de Pompeu Fabra. 

MVP Music Days Badalona 

Per primera vegada arriba a la ciutat el MVP Music Days Badalona! Quatre dies plens de música que inclouran diferents estils musicals i que faran ballar i gaudir d’una experiència musical única. Del 4 al 7 de maig al Palau Municipal d’Esports de Badalona. 

Dijous 4 de maig: Justin Quiles, Saiko, Jeipy i DJ Cosmik 

Divendres 5 de maig: Andy y Lucas, David Demaria i Los Rebujitos 

Diumenge 7 de maig: Dàmaris Gelabert 

Venda d’entrades a: https://mvpmusicdays.com/ca/  

Més informació sobre la programació de les Festes de Maig: 

https://agendacultural.badalona.cat/

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles