18.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

La parella de gegants Anastasi i Maria, la més antiga de la ciutat, protagonista de la nova exposició del Museu de Badalona 

El Museu de Badalona presenta a partir d’aquest dijous 20 d’abril, i fins al 28 de maig, l’exposició Anastasi i Maria 165 anys. De la vila a la ciutat. Precisament, els gegants Anastasi i Maria, els més antics de Badalona, estrenaran vestits i aquest fet és el pretext per a l’organització d’aquesta exposició que en ressegueix la vida i història i permet veure com han canviat al llarg dels anys i els esdeveniments en què han participat.  

L’exposició, organitzada pel Museu de Badalona, l’Àmbit de Cultura de l’Ajuntament i la Colla de Geganters, mostrarà els vestits i els complements que ha lluït aquesta parella de gegants al llarg del temps, des que es va recuperar el 1986. També es tractarà de la música que els acompanya i dels balls que hi estan associats. A més, un recull d’algunes de les actuacions i actes en què han participat serà també protagonista d’aquesta mostra i ens ajudarà a conèixer millor aquesta parella de gegants, hereva dels primers que hi va haver a la ciutat. 

Els visitants a la mostra podran trobar respostes a preguntes com: Qui va encarregar els gegants? En quines activitats han participat? Per què van deixar d’estar presents a les festes? Com es van recuperar fins a arribar al moment actual, en què són, conjuntament amb l’àliga, un dels símbols més destacats de la festa i de la identitat badalonina? 

Dijous, acte d’inauguració 

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest dijous 20 d’abril a les 7 de la tarda a la planta baixa del Museu de Badalona. L’entrada és lliure amb aforament limitat. 

Relacionada amb aquesta exposició, el Museu de Badalona també ha programat la conferènciaEls vestits dels gegants, el pas del anys (segles XIX-XXI), a càrrec de Pau Fernández, indumentarista i gestor cultural que tindrà lloc el dijous 18 de maig, a les 19 hores, a la Sala d’actes del Museu de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles