20.3 C
Badalona
martes, mayo 28, 2024
spot_img

L’Hospital de l’Esperit Sant activa les donacions de placenta

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant ha posat en marxa un programa per convertir-se en un dels centres on les dones poden donar placenta després de donar a llum. La placenta és un òrgan temporal que es desenvolupa durant l’embaràs i proporciona nutrients i oxigen al fetus en desenvolupament. Després del part, la placenta es desprèn i s’expulsa del cos de la mare.

La capa més interna de la placenta conté l’anomenada membra amniòtica, que té unes propietats antimicrobianes, antiinflamatòries i regeneratives. Aquest teixit pot servir per ajudar persones que tenen problemes de visió i que necessiten col·liris o que pateixen ferides a la pell difícils de curar amb fàrmacs convencionals, com ara les cremades o grans úlceres.

A més, la donació de placenta és un procés segur i senzill que no té cap impacte a la salut de la mare o el nadó. La placenta es recull després del part i s’envia a al Banc de Sang i Teixits perquè les puguin analitzar, processar i fer-ne arribar els productes necessaris als pacients.

L’aplicació de la membrana amniòtica és especialment indicada en reconstruccions i tractaments de lesions de l’ull com úlceres, tumors o ull sec, així com en la cura de cremades o ferides de cicatrització difícil. També és molt útil en el camp de la reconstrucció en cirurgia maxil·lofacial i en altres tipus de cirurgia, com la ginecològica, urològica o toràcica. Un dels avantatges del tractament amb derivats de membrana amniòtica és que els empelts tenen un grau baix de rebuig i que aquests tractaments contenen factors de creixement molt beneficiosos per a la cicatrització de les ferides.

El programa que s’ha posat en marxa a la FHES, impulsat per la coordinació del Grup de Treball de Donació de Teixits, amb la col·laboració del servei de Ginecologia i Obstetrícia, passa per donar a conèixer a les futures mares i als professionals la possibilitat que tenen les gestants de donar la placenta en el moment del part i, òbviament, la pacient ha d’autoritzar per escrit aquesta donació. Un cop nascut el nadó, el mateix equip que assisteix el part recull la placenta i la fa arribar al Banc de Teixits.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles