15.3 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

La Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona, un dels símbols de les festes dels Sanfermines, vindrà a Badalona durant les Festes de Maig

El pròxim dissabte 6 de maig la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona, un dels elements més carismàtics de les festes dels Sanfermines de la capital de Navarra, vindrà a Badalona amb motiu del 165è aniversari dels gegants badalonins Anastasi i Maria. 

A partir de les 16.30 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, els gegants badalonins rebran la comparsa de gegants i capgrossos de Pamplona. Posteriorment, la comitiva es traslladarà a la plaça de la Vila on les figures quedaran exposades al públic mentre que al Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona tindrà lloc una recepció institucional a la Comparsa de Pamplona i amb la presència de la Colla de Geganters de Badalona. 

A les 18 hores i, un cop acabada la recepció, una cercavila conduirà la festa fins al passeig de la Rambla, al davant de Roca i Pi, on es farà una mostra de balls. Serà el moment on es podrà veure el vessant més tradicional amb l’exhibició de les coreografies al so de les gralles i les gaites. Finalitzats els balls, es retornarà fins al teatre Margarida Xirgu on els gegants i geganters faran un descans. 

A partir de les 21.30 hores, la cercavila desplaçarà els dos conjunts de gegants fins a la plaça de la Plana, espai on, a partir de les 22 hores, tindrà lloc l’espectacle Va d’Aquí i Va d’Allà que fa un repàs dels moments rituals de les dues festes que representen les figures de Pamplona i de Badalona: les Festes de San Fermín i les Festes de Maig. L’acte ritual musical de les festes estarà conduït per l’actriu badalonina Rosa Gàmiz, guanyadora del Premi Butaca a millor actriu de cinema l’any 1995, i l’actriu i cantant catalana Mone Teruel, guanyadora del Premi Butaca a millor actriu de teatre musical 2014. 

Finalitzat l’espectacle es retornarà a la Casa de la Vila i es donarà per finalitzada la “Convidada” 

En aquesta sortida històrica de la Comparsa està previst que es desplacin des de la capital navarresa fins a Badalona i participin en aquest intercanvi històric, festiu i folklòric, un total de 8 gegants, 6 kilikis, 5 capgrossos i 6 zaldikos, als quals acompanyen 60 portadors, 27 músics i altres persones que conformen l’equip indispensable per fer lluir el conjunt festiu de Pamplona amb més de 160 anys d’història. 

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Anna M. Lara, ha assenyalat que: “és tot un honor rebre la icònica comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona per tal de celebrar els 165è aniversari dels nostres gegants Anastasi i Maria i la seva restauració i nova imatge. A Badalona apostem per la cultura tradicional». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles