21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

La unitat Domus de la Guàrdia Urbana de Badalona ha intervingut davant 80 casos d’ocupació il·legal d’immobles 

La nova unitat Domus de la Guàrdia Urbana, creada per a la prevenció, detecció i actuació en casos d’ocupació il·legal d’immobles, ha intervingut ja en prop de 80 casos des de la seva posada en marxa el passat mes de desembre i fins a mitjans d’aquest mes de març. 

La Unitat Domus està integrada per 8 agents i treballa de forma coordinada amb els departaments municipals de Serveis Socials, Convivència, Urbanisme i Estadística per garantir una millor resposta davant d’aquesta problemàtica social. A més d’atendre els incidents relacionats amb l’ocupació il·legal que es rebin a través de la central de la Guàrdia Urbana, també actua davant les comunicacions rebudes a través del número de telèfon 617 396 669 al servei de la ciutadania exclusiu per a les ocupacions. 

Durant aquest període de prop de 4 mesos, aquesta unitat especialitzada ha intervingut davant de 80 casos relacionats amb ocupacions, investigant 82 persones i practicant 5 detencions. Fruit d’aquesta feina, la Guàrdia Urbana ha obert 57 diligències per ocupació; 21 més per defraudació de diversos subministraments (llum, aigua, gas) i 32 més per danys derivats per les ocupacions. 

A banda d’intervenir en les ocupacions i posar les dades en coneixement de les autoritats judicials, els agents d’aquesta unitat mantenen contacte permanent amb la ciutadania i amb els propietaris dels pisos, assessorant les persones que pateixin directament o indirecta les conseqüències de l’ocupació. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat la bona acollida d’aquesta unitat durant els primers mesos de funcionament. En una reunió amb els màxims responsables del cos policial, l’alcalde ha analitzat les dades, sobretot dels casos que la Guàrdia Urbana ha pogut intervenir directament. Guijarro ha valorat que la unitat Domus ha estat efectiva per evitar ocupacions i ha assenyalat que un dels reptes és difondre més aquest servei entre els ciutadans. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles