24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Badalona fa un balanç exitós de la Copa ACB i l’alcalde anuncia que la ciutat presentarà candidatura per tornar a ser la seu l’any 2026 o 2027 

Badalona ha fet un balanç exitós de la Copa ACB de Bàsquet que va tenir lloc del 16 al 19 de febrer i l’alcalde, Rubén Guijarro, ha anunciat que ja es treballa per presentar la candidatura de Badalona per acollir de nou l’edició de l’any 2026 o 2027. 

Aquest anunci s’ha fet avui a la sala de premsa del Club Joventut Badalona, al Palau Municipal d’Esports de Badalona, durant la presentació del balanç de la celebració de la Copa del Rei Badalona 2023 amb les intervencions de la 4a tinenta d’Alcaldia i regidora d’Esports, Teresa González; el comissionat de la Copa del Rei, Joaquim Padrós; el president del Club Joventut Badalona, Juanan Morales i l’alcalde, Rubén Guijarro. 

L’alcalde ha destacat que: “hem viscut una Copa a l’alçada del que mereix la ciutat, hem pogut demostrar que Badalona pot competir en la lliga de les primeres ciutats del país i que estem preparats per acollir grans esdeveniments, per això volem formar part de les ciutats que acollin regularment edicions de la Copa del Rei i us avancem que ja estem treballant per portar de nou la Copa en l’edició del 2026 o 2027”. Per a Rubén Guijarro: “l’èxit de participació i de convivència ha significat una injecció per a l’orgull i per a la projecció de la ciutat”, fent referència com a exemple al titular del Diario Sur «La mejor Copa de la historia». D’altra banda, l’alcalde ha fet referència a la idea de “La Copa es queda a Badalona” en el sentit que: “cal continuar revertint la situació de deixadesa que hem patit en el manteniment de les instal·lacions esportives i us avenço que abans que finalitzi la temporada s’hauran enllestit les obres de millora a 6 poliesportius municipals de la ciutat”. Pel que fa al Palau Municipal dels Països Catalans, pendent d’una inversió de 4 milions d’euros amb fons Next Generation, l’alcalde ha remarcat que aviat s’iniciaran les obres per import de 120.000 per solucionar les deficiències de l’aigua sanitària. 

El president del Club Joventut Badalona, Juanan Morales, ha assenyalat que “aquesta instal·lació i aquest club han estat a l’altura del repte i hem demostrat que estem preparats per acollir grans esdeveniments”. Així mateix, ha afegit que: “recordarem aquesta Copa com la consolidació de la comunió que hi ha entre l’equip i la ciutat, entre la Penya i Badalona”. 

La Copa del Rei a Badalona en xifres 

El comissionat de la Copa del Rei, Joaquim Padrós, ha presentat les principals dades del pas de la Copa per Badalona a l’espera de la valoració econòmica que es farà pròximament amb l’acb. 

Joaquím Padrós ha destacat que com a novetat Badalona ha presentat 4 fan zones, una de les quals just a tocar el Palau Municipal d’Esports de Badalona, la Nit de la Copa; un servei d’autobusos gratuïts per facilitar la mobilitat, 3 punts liles i una Minicopa amb rècord històric de participació, amb 8.630 persones assistint a la final. 

Fan Zones del Gorg: 60.000 persones 

Fan Zone de Llefià: 10.000 persones 

Fan Zone de Montigalà: 6.000 persones 

Fan Zone del Centre: 12.000 persones. 

Total Fan Zones: 80.000 persones 

La Nit de la Copa: 10.000 persones 

Trobada de les aficions: 5.000 persones 

Servei especial d’autobusos gratuïts: 3 rutes diferents més el servei especial per a la Nit de la Copa utilitzat per més de 5.000 usuaris. 

Més de mil persones van assistir de mitjana als partits de la Minicopa al poliesportiu Llefià i el rècord absolut de 8.630 persones a la final al Palau Municipal d’Esports de Badalona 

D’altra banda, i segons les dades recollides per les persones que van passar pels punts d’informació instal·lats (al Gorg, Llefià, Pompeu Fabra i l’aeroport Josep Tarradelles) el 92,3% ha manifestat que van consumir en establiments locals de restauració durant els dies de Copa, que el 84,6 % van aprofitar per fer turisme a la ciutat, i que han passat majoritàriament entre 4 i 5 dies d’estada. Pel que fa a la franja d’edat les dades són les següents: 49% de públic entre 20 i 30 anys; 28% entre 30 i 40 anys i 12% d’entre 14 i 20 anys. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles