14.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Badalona i Sant Adrià de Besòs es coordinen per actuar davant les ocupacions il·legals 

Avui ha tingut lloc una reunió entre una representació de l’Ajuntament de Badalona, encapçalada per l’alcalde Rubén Guijarro, i de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb l’alcaldessa Filo Cañete, per valorar les noves eines que tenen els municipis amb l’entrada en vigor de la Llei 1/2023 per a l’adopció de mesures urgents davant les ocupacions il·legals. A la reunió de treball també han participat tècnics d’ambdós consistoris, així com comandaments de les policies locals i dels Mossos d’Esquadra. 

El passat 17 de febrer el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava la Llei 1/2023, del 15 de febrer, de modificació de la Llei 18/2007, del dret a l’habitatge, i del llibre cinquè del Codi Civil de Catalunya, relatiu als drets reals, amb relació a l’adopció de mesures urgents per a afrontar la inactivitat dels propietaris en els casos d’ocupació il·legal d’habitatges amb alteració de la convivència veïnal. D’aquesta manera els ajuntaments poden requerir als grans tenidors de pisos que en el termini de trenta dies desallotgin pisos ocupats on es duguin a terme activitats contràries a la «convivència normal de la comunitat», «de l’ordre públic» o que posin «en perill la seguretat o la integritat de l’immoble». 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat que aquestes reunions de treball: “són molt profitoses per establir de manera coordinada els protocols d’actuació que portarem a terme des del primer dia des dels municipis i amb els cossos policials per combatre les ocupacions que generen greus problemes de convivència amb el veïnat”. L’alcalde ha afegit que el Govern municipal s’ha pres des del primer moment molt seriosament aquest problema i ha recordat que “segons les dades del Departament d’Interior, l’any 2021 Badalona va ser la segona ciutat de Catalunya amb més ocupacions, amb més de 570 denúncies, per això hem creat la unitat Domus de Guàrdia Urbana i treballem per aprofitar les competències i eines que la Llei ens atorga als ajuntaments”. Per a l’alcalde aquesta Llei: “és una eina més per millorar la convivència i la vida dels veïns i les veïnes perquè ens permet actuar des dels ajuntaments amb molta més celeritat davant la inanició davant d’ocupacions conflictives per part de molts de grans tenidors d’immobles”. 

Tots dos municipis mantindran reunions periòdiques de coordinació. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles