12.7 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

Reobre al públic la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona 

Aquest matí ha tornat a reobrir a tots els usuaris la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta després que s’hagin corregit totes les deficiències que havien obligat al seu tancament des del desembre del 2019. El seu horari d’obertura és de 9.30 a 20.30 hores, de dilluns a divendres, i els dissabtes, de 9.30 a 13.30 hores. 

La reobertura d’aquest equipament, situat al carrer de Mossèn Anton Romeu 48, del barri del Centre, es fa a un 80% del total del seu espai, atès que encara no inclou la sala infantil, que entrarà en funcionament quan finalitzin les tasques d’adequació de l’espai a la normativa d’evacuació i seguretat que es troben ja licitades i en fase d’adjudicació. Mentrestant aquest servei es continuarà prestant de forma provisional a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural el Carme (carrer de Francesc Layret, 78), on es porta a terme la programació d’activitats infantils, servei de préstec i sala de lectura. 

La reobertura de la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta ha estat possible després de portar a terme actuacions com ara la instal·lació d’una nova caldera i aparell de climatització; augment dels endolls i més il·luminació; millores de l’accessibilitat amb un nou ascensor d’accés a la primera planta; millores decoratives de l’entorn amb un nou mosaic a la font i la instal·lació de verd interior; l’ampliació del fons bibliogràfic i un nou espai destacat per al fons local amb la creació d’un mural de l’artista local conegut artísticament com a Spogo, el procés del qual té una durada d’uns cinc dies i es podrà seguir en directe (de 10 a 13 hores i de 16 a 18 hores). 

Nou servei d’autopréstec 

D’altra banda, cal destacar la novetat del servei d’autopréstec, una eina que modernitza i agilitza aquest servei ja que són els usuaris els que poden fer la gestió a través de les màquines destinades a aquest ús.  

Els treballs per a la millora de l’equipament encara no han finalitzat, tot i que són compatibles amb la reobertura al públic. Així, per exemple s’està reparant la reparació de la coberta per evitar filtracions; la renovació del mobiliari de la biblioteca i la ja esmentada adequació de la sala infantil. L’equipament ha reobert amb una plantilla de més de 20 persones i un fons bibliogràfic de més de 30.000 exemplars. 

La regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, ha manifestat: “l’obertura de la biblioteca Can Casacuberta era un dels objectius principals del nostre mandat. Hi ha hagut molts obstacles, però gràcies al treball incansable dels tècnics i d’aquest Govern hem pogut obrir a tota la ciutadania un equipament que és essencial en la cohesió social de la ciutat». No obstant això, la regidora ha afegit: «la manca de manteniment dels equipaments fa que no estigui en un estat òptim. Això no acaba aquí. Aquesta regidoria continuarà treballant per assegurar la màxima qualitat en tota la xarxa municipal de biblioteques». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles