22 C
Badalona
jueves, junio 1, 2023
spot_img

Aquest mes de febrer es portaran a terme les tasques de buidatge i neteja del llac romàntic del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús 

L’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han programat per aquest mes de febrer les tasques de buidatge i neteja del llac romàntic situat al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús. Els treballs els portarà a terme l’AMB que és l’administració que té encarregada la gestió i el manteniment del parc. 

L’última neteja que es va realitzar en aquest llac romàntic, hàbitat de diversos peixos i amfibis, es va dur a terme al desembre el 2018. Les inspeccions que es realitzen periòdicament aconsellen portar a terme el buidatge i la neteja del llac atès que s’ha detectat una alta concentració de sediments que pot dificultar les condicions de vida per a la fauna del llac 

Els treballs que comportaran el buidatge, la neteja i el reomplir el llac estan previstos que comencin a partir del dilluns 13 de febrer. Així mateix, l’aigua del buidatge serà reaprofitada per al reg del parc, i els seus 3.800 m³ de volum seran reomplerts, un cop finalitzades les tasques de condicionament, mitjançant aigües freàtiques. 

Pel que fa a la fauna existent al llac serà capturada i reservada durant el temps que duri la neteja del llac. Una vegada finalitzats els treballs es tornarà a deixar de nou en el seu mitjà aquàtic natural. En cas de trobar espècies exòtiques, aquestes seran traslladades a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM). La data triada per a la realització dels treballs és l’aconsellada pels experts per a no interferir en el cicle reproductiu de la fauna. L’acció també ha estat validada i autoritzada per l’Agència Catalana de l’Aigua, tal i com s’estableix al decret de Sequera vigent. 

La durada total dels treballs es preveu que sigui d’uns 15 dies. L’actuació es fa sobre una superfície del llac de 2.072 m², 3.800 m³ d’aigua i 1,25 metres de fondària. Durant els treballs, i com a mesura de seguretat, és possible que es puguin restringir o tancar al públic els accessos al llac. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,627SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles