21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona reclama al Govern de l’Estat mesures urgents per a la regeneració de les platges 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha reclamat avui al Govern de l’Estat “l’inici de les mesures urgents i necessàries per a la regeneració de les platges” així com “l’execució de manera urgent de mesures per protegir el litoral i les infraestructures vitals que es troben en risc de col·lapse”. 

L’alcalde, que ha comprovat aquest matí les afectacions ocasionades pel fort onatge pel temporal de llevant, ha enviat un escrit dirigit a la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Ecològic, Teresa Ribera, on es recorda que el litoral badaloní ja ha patit recentment grans temporals com el Glòria, gener del 2020 i el Cèlia, l’any passat, i que a conseqüència d’aquests fenòmens, i de “la nul·la inversió dels responsables dels terrenys marítim-terrestre, la desaparició de les platges és un fet evident”. Per evitar aquesta situació l’alcalde tornar a reiterar que cal prendre mesures importants per a l’estabilització de les platges. 

En l’escrit, l’alcalde alerta que la regressió alarmant de les platges no es tradueix només en la impossibilitat del seu ús per part de la ciutadania, sinó que també posa en risc infraestructures com el passeig Marítim i compromet el futur de la línia de ferrocarril que utilitzen diàriament milers de persones. En aquest sentit, l’alcalde aposta per un treball conjunt de totes les administracions per trobar i executar solucions conjuntes per salvaguardar el litoral. 

Afectacions del darrer temporal de llevant a Badalona 

L’episodi de llevant fred ha comportat forts vents que han ocasionat un temporal marítim. El fort onatge que ha batut el litoral badaloní ha provocat les afectacions següents: 

– Greus danys al sobreeixidor d’aigües pluvials situat a l’altura del carrer de Torrebadal al barri de Casagemes. 

– La platja més afectada per la pèrdua de sorra ha estat la platja de la Barca Maria. La resta de platges no han patit afectacions importants. 

– Afectacions a espais privats situats a primera línia com ara a les casetes del carrer de la Riera de Canyadó, a la Donzella de la Costa, al Club Nàutic Bétulo i al Club Natació Badalona. 

L’Ajuntament de Badalona activarà un Decret d’emergència per possibilitar arreglar amb celeritat els desperfectes d’aquest darrer temporal. Els serveis de neteja i de manteniment treballen en la retirada de sorra d’alguns trams del passeig Marítim i, d’altra banda, es tornen a reobrir els parcs de Can Solei i Ca l’Arnús i el de l’Escorxador que es van tancar durant la fase d’alerta de forts vents. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles