17.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

L’Espai Betúlia presenta l’exposició “Paraula, matèria, imatge” 

Des d’avui 17 de gener fins al 3 de març, l’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres, acull l’exposició Paraula, matèria, imatge, d’Arnau Puig, Agustí Penadès, Lluís Ivern. 

L’exposició presenta un conjunt de fotografies de Lluís Ivern que exploren les formes, textures, ombres i llums contingudes en algunes de les obres escultòriques d’Agustí Penadès, i que van donar peu a un conjunt de reflexions d’Arnau Puig. L’exposició, per tant, ofereix la fusió d’aquests tres llenguatges complementaris: escultura, fotografia i paraula. 

La inauguració de l’exposició tindrà lloc a les 19 hores d’avui 17 de gener a l’Espai Betúlia, carrer d’Enric Borràs, 43-47 i comptarà amb la presència de dos dels autors: Agustí Penadès i Lluís Ivern (Arnau Puig va morir el 2020) així com de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Anna M. Lara Carmona 

Per al dimarts 14 de febrer s’ha previst una visita guiada amb la presència de Lluís Ivern a partir de les 19 hores. Cal reserva prèvia trucant al 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat  

Biografia dels autors

ARNAU PUIG (Barcelona, 1926 – 2020) ha estat una figura cabdal en l’art català de la segona meitat del s. XX. Impulsor de l’avantguardisme a Catalunya i fundador de la revista Dau al Set de la qual en sortí el grup d’art del qual en fou teòric. Com a filòsof, fruit dels anys d’estada a la capital francesa, va mantenir un substrat existencialista que es reflectiria a les diferents publicacions que recullen el corpus del seu pensament. Entre els seus importants reconeixement destaquen la Creu de Sant Jordi (1992), el Premi Nacional de Cultura (2012) o la Medalla d’Oficial de l’Orde de les Arts i les Lletres concedida pel Govern francès (2017). 

AGUSTÍ PENADÈS (Manel, València, 1935) és un pintor i escultor de llarga trajectòria amb nombroses exposicions arreu d’Europa. En el conjunt de la seva obra fa servir nombrosos i variats materials: llimadures i escòries de ferro, planxes metàl·liques, carbó mineral, terra cassel, terra de foneria, ferro colat, fustes, resines, tintes, pigments i un llarg etc. Penadès ha treballat en pintures de grans dimensions i és notable la seva faceta com a escultor. La seva ha estat una obra lligada sempre als postulats de l’informalisme. L’obra de Penadès està representada a importants museus i col·leccions públiques de Catalunya, Espanya i Italia. 

LLUÍS IVERN (Barcelona, 1962) és un artista que utilitza diferents recursos visuals per expressar-se amb una obra que centra el seu interès en les empremtes gràfiques de l’ésser humà i la relació que es desprèn entre cultura i natura. Ha realitzat nombroses exposicions, com a pintor i gravador. En el terreny de l’art gràfic ha mantingut una presència constant en algunes de les principals biennals internacionals de gravat celebrades a Europa, Amèrica i Àsia on ha obtingut reconeixements diversos. La seva obra figura a museus i col·leccions públiques de Catalunya, Espanya, Portugal, Canadà i Xina, entre d’altres països. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles