Badalona habilitarà dos Punts Liles durant les festes de Nadal 

Estaran ubicats a la zona d'oci nocturn de la ciutat durant les nits del 24 i 31 de desembre

0
700

L’Ajuntament de Badalona instal·larà dos Punts Liles durant el període de Nadal per garantir unes festes nadalenques lliures de violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques. L’objectiu principal del servei és informar, sensibilitzar, prevenir i actuar davant les actituds masclistes i LGTBIQ+fòbiques que es produeixen als espais públics, d’oci i festius. També s’ofereix atenció en un espai i ambient segur davant agressions que es poden donar durant les nits festives. 

Els dos punts s’instal·laran les nits del 24 i 31 de desembre a la zona d’oci nocturn de la ciutat, on també s’ha planificat un operatiu policial amb Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat. A més, l’entitat gestora dels Punts Liles coneix els protocols a seguir en cas d’una agressió masclista o LGTBIQ+fòbica, tant per atendre a les possibles víctimes, com per a coordinar-se amb els cossos policials.  

Els Punts Liles estaran instal·lats en les següents ubicacions:  

Dissabte 24 de desembre, nit de Nadal 

Servei de Punt Lila actiu des de les 0.30 fins a les 7.30 hores. Estarà ubicat al carrer Pomar de Baix amb carrer Orient. 

Dissabte 31 de desembre, nit de Cap d’Any 

Servei del Punt Lila actiu des de la 1 fins a les 8 hores. Estarà ubicat al carrer Pomar de Baix amb carrer Orient. 

Amb la instal·lació dels Punts Liles d’aquest Nadal, l’Ajuntament de Badalona haurà habilitat durant l’any 2022 catorze dispositius en els diferents esdeveniments i festes nocturnes que s’han celebrat a la ciutat. Concretament, se’n van habilitar quatre per a les Festes de Maig; un durant el Festival de Música Gran Sol; un per al concert de celebració dels 50 anys d’una entitat juvenil; 3 durant la Nit de Sant Joan; un amb motiu del Dia de l’Orgull; dos durant la Festa Major d’Agost; i els dos que s’instal·laran durant les nits del 24 i 31 de desembre. Des de la regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ es fa una bona valoració de les intervencions i actuacions fetes durant els serveis efectuats, que han durat sempre set hores, i es destaca la bona rebuda que la iniciativa ha tingut entre el jovent.  

La segona tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha remarcat que «gràcies a la feina del Govern municipal, Badalona ha disposat finalment durant tot l’any del servei de Punt Lila durant les principals festes i esdeveniments d’oci nocturn que es celebren a la ciutat”. La regidora ha subratllat la “bona atenció que han rebut les víctimes d’agressions i la funció pedagògica i de sensibilització que les persones que estaven en els punts han fet en l’entorn dels espais d’oci per aconseguir que estiguin lliures de violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques”. “De cara l’any 2023 continuarem treballant per construir la Badalona feminista que la ciutadania es mereix”, ha afegit Llauradó.  

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí