14.3 C
Badalona
lunes, noviembre 28, 2022
spot_img

BSA APPediatria celebra el seu cinquè aniversari amb una renovació i millores pels seus usuaris i usuàries

BSA APPediatria, l’app del Servei de Pediatria de Badalona Serveis Assistencials (BSA) renova forma i fons de l’aplicació pensant en el benefici últim de la seva comunitat que supera les 7.500descàrregues. De fet, actualment les persones usuàries poden triar si volen l’app en català o en castellà, segons les seves preferències, així com la personalització de la seva experiència al voltant de l’ús de l’aplicació. Aquest ventall de millores arriben coincidint aquest 6 de novembre amb el cinquè aniversari de l’aplicació.

L’aplicació, disponible en IOS i Android, és un recurs més per informar, formar i empoderar les famílies. El canvi d’interface, la usabilitat i personalització de les alertes per part de les persones usuàries, així com la selecció de l’idioma en són exemples d’algunes de les millores ja disponibles per qualsevol, ja que és totalment gratuïta. També ho és la selecció dels continguts que compten amb l’aval dels experts: els professionals de Pediatria de BSA, que transmeten amb formats atractius com infografies, vídeos i podcasts, principalment. Els continguts són la resposta a les milers de preguntes que les professionals han anat recollint al llarg del temps a les consultes. També és la finestra per publicar l’activitat grupal i comunitària pediàtrica, sempre pensant en el continu d’informació i l’empoderament de les famílies. L’apartat específic Salut Escolar té en compte les necessitats d’un segon públic de l’app: el món escolar.

A les seccions ja habituals, s’incorporen els espais creats per aquells usuaris i usuàries que es registren en l’aplicació i que poden fer consultes de salut individuals al voltant del contingut publicat. Aquestes consultes, sempre que compleixin amb la normativa de funcionament, seran respostes els dies laborals en un termini de 48 hores. D’altra banda, l’equip motor anirà innovant el contingut exclusiu per a les persones que decideixin registrar-se.

Des de la seva creació, l’any 2017, l’aplicació ha anat implementant millores de la mà dels seus usuaris, així com la freqüència dels seus continguts, tots ells amb formats visuals i amb l’experiència de les necessitats d’atenció i informació que tenen els pares, mares i tutors avui en dia. De fet, un dels serveis més ben valorats són els avisos de salut personalitzables. Aquesta funcionalitat permet enviar avisos de salut i informar amb immediatesa la nostra població de la patologia més freqüent detectada cada setmana a les consultes dels CAPs de BSA per fer la prevenció i, si s’escau, oferir la informació sobre què fer si es pateix el problema de salut concret descrit a l’avís.

Trajectòria de BSA APPediatria

El projecte està liderat actualment per una dotzena de professionals, principalment pediatres i infermeres pediàtriques, que dissenyen els continguts, amb formats visuals entenedors a cop d’ull sobre temes quotidians de salut i higiene de vida. Va néixer el mes de novembre de 2017 com a resposta a una necessitat organitzativa i davant un canvi del paradigma informatiu i social. Amb la pandèmia provocada pel Coronavirus SARS-COV-2 l’aplicació ha avançat com una eina que supera alguns dels límits imposats per la crisis sanitària permetent, entre altres, una digitalització dels processos assistencials, incloent les consultes pediàtriques, sempre com a complement a les visites presencials quan aquestes són necessàries.

Amb motiu del cinquè aniversari, l’equip conscient de les noves necessitats informatives ha fet un pas més per a consolidant-se com a eina d’informació familiar, ja que permet als pares i mares disposar en la seva butxaca d’informació sanitària sobre la salut dels petits de la casa evitant desplaçaments, guanyant seguretat i eficàcia.

Integració del blog de Pediatria Parlem-ne

L’aplicació ha integrat el contingut del blog de Pediatria Parlem-ne que durant una dècada ha tingut un espai propi i que ara passa a ser una secció de l’app. De fet, el blog va ser el primer canal comunicatiu creat des del Servei de Pediatria de BSA, que com l’app, tenia per objectiu oferir informació fiable a les famílies sobre la salut i benestar dels infants amb mecanismes de bidireccionalitat.

L’equip anima la població a utilitzar BSA APPediatria i a continuar valorant l’app a través de la secció Valora l’app per seguir creixent per a i amb les necessitats de les famílies.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,625SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles