15.9 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

El dimecres 2 de novembre comencen les preinscripcions per participar en la 27a edició del Mercat del Trasto 

El tradicional Mercat del Trasto de Badalona celebrarà la seva 27a edició el pròxim diumenge 27 de novembre al Parc de les Muntanyetes amb 248 parades. Les persones que hi vulguin participar podran fer la preinscripció en línia a partir del dimecres 2 de novembre. 

El Mercat del Trasto és una fira on els ciutadans particulars i associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà. El mercat té l’objectiu de promoure la reutilització, donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i, alhora, donin servei a persones que els necessitin. És per això que s’emmarca dins les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. 

Un Mercat del Trasto amb vessant solidària 

En aquesta edició i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi, podrà fer aportacions de menjar, ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà gràcies a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar. 

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que es compta amb la col·laboració l’Associació Solidança / Roba Amiga, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social, que gestionarà i revaloritzarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.), es recolliran en uns contenidors per tal que aquesta entitat els classifiqui i recuperi. 

Una eina molt poderosa 

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, ha assenyalat que: “el Mercat del Trasto, és una eina molt poderosa per reduir residus ja que, en donar una segona vida a objectes que ja no ens són útils, aquests ja no es converteixen en un residu que cal gestionar. Això és, sobretot, altament beneficiós per al medi ambient i, alhora, estalvia molts recursos de les administracions a l’hora de gestionar residus que en gran part són roba usada”. Hem d’afavorir un canvi en el model de consum de roba. En aquest moment, impera el model fast fashion, que consisteix a posar en el mercat milions de peces de ràpida substitució. Aquest sistema no és sostenible i hem d’impulsar un canvi, en el qual adquirim peces de més qualitat i que afavoreixin ús continuat”, ha conclòs la regidora. 

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 

Aquesta edició del Mercat del Trasto s’emmarca dins dels actes de La XIV Setmana Europea de la Prevenció de Residus que, enguany, se celebra del 19 al 27 de novembre i se centrarà en el tèxtil, és a dir, la moda circular i sostenible. El tèxtil representa el quart sector en ús de matèries primeres i aigua i el cinquè en emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Es calcula que menys de l’1% de tots els tèxtils del món es reciclen. Per respondre al repte, la Comissió Europea treballa en una estratègia global, amb mesures per potenciar el percentatge de recollida selectiva, de reutilització i de reciclatge. A Catalunya, el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%. 

Com inscriure’s 

·Per internet 

Les persones que estiguin interessades a participar en el Mercat del Trasto del 27 de novembre muntant una parada podran fer la seva preinscripció a partir de dimecres 2 de novembre a través de la pàgina web de l’Ajuntament, concretament a l’enllaç següent: 

https://seu.badalona.cat/sta/CarpetaPublic/?APP_CODE=STA&PAGE_CODE=PTS_CATSERV&DETALLE=6269000227650582707753

Enguany, el formulari en línia per inscriure-s’hi es troba dins la seu electrònica municipal i, per realitzar el tràmit en línia, caldrà que l’usuari disposi d’un certificat digital o bé s’hagi donat d’alta al sistema VALID (idCAT mòbil). 

·Presencialment 

Les persones que no tinguin mitjans per fer la preinscripció en línia ho podran fer a través del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Badalona demanant cita prèvia: http://ajuntament.badalona.cat/cita-previa/# 

O trucant al telèfon 93 486 26 00 de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 hores i dijous de 16 a 18 hores per demanar la cita prèvia. A més, cal tenir en compte que cal conservar el número de registre de la cita prèvia. 

Les places s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció i tindran preferència els ciutadans de Badalona. La inscripció es tancarà un cop exhaurides totes les places disponibles. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles