17.4 C
Badalona
martes, abril 30, 2024
spot_img

Badalona Serveis Assistencials (BSA) presenta el projecte EMOTIVA que incorpora tractaments no farmacològics en l’abordatge de l’Alzheimer i altres demències 

A la sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona ha tingut lloc aquest migdia la presentació del projecte EMOTIVA que Badalona Serveis Assistencials (BSA) vol impulsar per al tractament de l’Alzheimer amb un abordatge no farmacològic. A més, s’ha anunciat que el Club Rotary Badalona destinarà la recaptació del seu sopar anual, que tindrà lloc el pròxim 27 d’octubre a l’Espai Titus de Badalona, a aquesta iniciativa. 

El projecte EMOTIVA impulsat pel Centre Sociosanitari El Carme de Badalona Serveis Assistencials (BSA) té l’objectiu d’incorporar diferents eines -sala d’immersió sensorial, carro multisensorial, bany relaxant i jardí terapèutic- per fer efectiu l’abordatge no farmacològic de l’Alzheimer i altres demències.  

El projecte contempla també el tractament des de tres nivells: la ment (psicoestimulació), el moviment (estimulació física) i l’emoció (sempre present, fins i tot quan s’ha perdut la motivació externa i una garantia d’adherència al tractament) amb l’aplicació de teràpies immersives. Aquesta iniciativa, amb la introducció d’elements basats també en noves tecnologies, pretén ajudar a professionals i familiars per aconseguir entorns més adequats en l’atenció a les persones amb Alzheimer o demències. 

A la presentació hi ha assistit l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; la regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, de l’Ajuntament de Badalona, Teresa González; el president del Rotary Club Badalona, Joaquim Azofra; la gerent de BSA, Pilar Otermin i la cap del Servei de Geriatria i Cures Pal·liatives de BSA, Anna Ferré. 

L’alcalde Rubén Guijarro, ha destacat que: “estem orgullosos de presentar iniciatives innovadores per ajudar a pal·liar els efectes que provoquen malalties com l’Alzheimer i altres demències, i la col·laboració solidària d’entitats com el Rotary Club amb la institució referent de la salut a Badalona com és BSA”. En aquest sentit, l’alcalde tot recordant la frase “quan l’Alzheimer entra en una llar, tota la família emmalalteix”, ha posat en relleu “la necessitat de donar també suport a projectes com EMOTIVA que posen el focus en ampliar l’ajuda als professionals sanitaris i a les famílies dels pacients amb Alzheimer”.  

Més de 850.000 persones pateixen Alzheimer i altres demències a Espanya i l’any 2050 es preveu que es dupliqui les persones amb demències, segons l’informe d’Alzheimer Europe de 2020. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles