14.2 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

Arriba “BDN negra”, el primer festival de novel·la negra de Badalona

Per primera vegada, Badalona tindrà el seu propi festival de novel·la negra: la “BDN negra”. Durant dos dies, el 7 i 8 d’octubre, l’Antic Escorxador de la ciutat acollirà una trentena d’escriptors i escriptores especialitzats en tots els ventalls del gènere noir. Una iniciativa impulsada pels establiments d’Abacus a Badalona (al Centre Comercial Màgic i al carrer Francesc Macià, 60) i amb la participació d’editorials com Terra Ignota, Alrevés, Llibres del Delicte o Ara Llibres.
El comissari del festival és l’escriptor badaloní Jordi Matamoros, autor d’una llarga llista de
títols, que ha participat en gairebé tots els festivals de novel·la negra de Catalunya. És per aquest motiu que entén “com és d’important per la ciutat i la cultura la celebració d’aquestes jornades. Tenyirem de negre les lletres i les interpretarem des dels diferents vessants d’aquest estil literari, tot fusionant-ho amb l’entramat sociocultural de Badalona”.
La primera trobada de novel·la negra de Badalona se celebrarà en dos dies: el divendres 7
d’octubre a les 19 h es farà l’acte d’obertura. Anirà seguit d’una taula sobre True Crime
moderada per Jordi Matamoros i amb la participació dels principals referents del gènere, com Tura Soler o Fàtima Llambrich. El segon dia, dissabte 8 d’octubre, serà una marató de
conferències i trobades que s’iniciaran a les deu del matí i finalitzaran a les set de la tarda amb un acte especial de cloenda. El programa complet ja es pot consultar a la pàgina web
d’Abacus.
Com no podia ser d’altra manera, la “BDN negra” comptarà amb una destacada presència
d’autors badalonins, com David Cané, Antonio Trasmonte o Joana Hermoso. Com a
convidats especials hi haurà referents de festivals de novel·la negra d’arreu del territori: José Vaccaro, comissari de Subur Negre de Sitges i subcomissari de festival Octubre Negro en Madrid; Ramon Valls, de Bellvei Negre; Angelique Pfitzner, de Lloret Negre; i Félix Rueda, de Black Mountain Bossòst.
La “BDN negra” coincidirà amb la renovació de la zona de llibreria de la botiga Abacus del
carrer Francesc Macià 60, de Badalona. La renovació forma part del pla d’inversions Next
Abacus que vol donar resposta als grans reptes que ha d’afrontar l’educació i la cultura amb una aposta clara per la digitalització, la producció audiovisual i la millora del servei a les botigues i al web.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles