24.1 C
Badalona
lunes, julio 15, 2024
spot_img

Presentat el projecte del Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest migdia durant la presentació del Hub Digital, Audiovisual i del Vídeojoc, que aquest és “un dels grans projectes transformadors de la propera dècada a Catalunya”. “Un projecte clau per a un país que vol ser competitiu a nivell econòmic”, ha reblat. 

El Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc estarà situat a l’espai de les Tres Xemeneies, als municipis de Sant Adrià i Badalona. Serà un parc i centre de recerca, innovació i producció per al sector. Durant la presentació, el Govern ha detallat un dels grans projectes que s’inclou dins d’aquest parc: l’anomenat ‘Catalunya Media City’ (CMC). Per part del Govern, en l’acte també han intervingut el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró i Ferrer, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. 

El cap de l’Executiu ha posat de relleu que aquestes infraestructures de caràcter digital “ens situen en termes de competitivitat en una posició molt favorable per atraure projectes d’arreu del món”, així com “per aprofitar al màxim el talent que tenim al país, per generar-ne de nou, i per revertir en projectes que millorin el dia a dia de la ciutadania i que millorin aquesta prosperitat compartida”. 

En aquesta mateixa línia, Pere Aragonès ha remarcat que “les cultures són els ulls amb els quals mirem al món i es projecten al món amb la indústria audiovisual, i els videojocs formen part d’aquesta industria audiovisual”. I ha subratllat que “la nostra cultura, la catalana, té vocació de participar en l’escenari global amb tots els drets”. 

El president també ha fet notar que el hub tindrà un “impacte molt immediat territorial i tangible a la ribera del Besòs” i un “efecte vessament cap a la resta de barris i ciutats”. “Serà, per tant, un projecte per al país sencer i l’han d’acompanyar molts més”, ha afegit. 

Per la seva part, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha remarcat durant la seva intervenció en aquest acte que amb l’impuls del Hub «es fa justícia amb les ciutats del Barcelonès Nord, que sempre hem treballat per tenir un paper fonamental en el país i en l’Àrea Metropolitana i que ara veiem com es desenvolupa un gran projecte que ens permet guanyar competitivitat i avançar socialment». L’alcalde Guijarro ha destacat que «en el cas de Badalona, la transformació de l’àrea de les Tres Xemeneies ens ajuda a posicionar-nos internacionalment, a trencar l’aïllament en el qual ha viscut la ciutat en els darrers anys i a impulsar-nos de nou com un dels motors econòmics de Catalunya». 

El ‘Hub Digital, de l’Audiovisual i del Videojoc’ impulsat per la Vicepresidència del Govern, en coordinació amb el Departament de Cultura, és un projecte de país que pretén convertir aquest espai icònic en un centre referent a escala mundial en producció, recerca, capacitació i especialització professional i de serveis per als sectors digital, audiovisual i de continguts digitals. Aquest espai esdevindrà un parc tecnològic i formatiu de nova generació, dotat d’infraestructures i serveis avançats amb vincles a escala local, nacional i internacional, tot aprofitant les sinèrgies dels dos esdeveniments tecnològics vinculats amb aquest àmbit més importants del món: el MWC i l’ISE. 

El vicepresident Puigneró ha subratllat, durant la seva intervenció, que “fa 8 anys ens vam posar a treballar en aconseguir un cable submarí i avui ja es una realitat”. Es tractad’una “infraestructura clau per al sector digital i el sector audiovisual del país”, ha afegit, i ha remarcat que “avui Catalunya és un hub estratègic en el mapa del sector digital i audiovisual a Europa’. 

Per les seves característiques, per la bona connectivitat i la ubicació privilegiada en el front marítim, amb la càrrega simbòlica de les Tres Xemeneies, amb espai per a activitat industrial i equipaments i enmig d’un ecosistema de projectes energètics i de formació i recerca, com ara el Campus de la UPC Diagonal-Besòs, els terrenys i edificis de les Tres Xemeneies són idonis per ubicar-hi el Hub Digital, de l’Audiovisual i el Videojoc. 

A més, un hub d’aquestes característiques requereix infraestructures punteres que permetin oferir una bona connectivitat a les empreses que s’hi instal·lin. En aquest sentit, el futur Hub Digital, de l’Audiovisual i el Videojoc té com una de les pedres angulars la Barcelona Cable Landing Station, el primer port digital de cables submarins d’àmbit internacional de Catalunya, ubicat precisament a Sant Adrià de Besòs, al voltant de les Tres Xemeneies. Aquest port digital és una infraestructura clau que serà punt d’arribada de múltiples cables submarins de fibra òptica d’alta capacitat de la Mediterrània i porta d’entrada i enllaç dels cables procedents de l’Àsia, l’Àfrica i el Mediterrani que volen connectar-se amb els EUA per la via més ràpida possible. 

L’àrea global que pot abraçar el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies és de 23 hectàrees i inclou equipaments, una gran parc metropolità, habitatge i espai per a l’activitat econòmica. Dins d’aquest projecte, i als peus de l’edifici de Les Tres Xemeneies, s’hi ubicarà l’equipament Catalunya Media City. 

El Catalunya Media City: un equipament punter 

El projecte cultural i empresarial del Catalunya Media City està impulsat pel Departament de Cultura, en coordinació amb el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, i també hi participa el Departament d’Empresa i Treball, a més dels ajuntaments de Sant Adrià i Badalona i el Consorci del Besòs. Com ha explicat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, es tracta d’un projecte públicoprivat, que conjuga una gran inversió per part de les administracions públiques i del sector audiovisual i del videojoc, amb empreses que ja s’han mostrat interessades per la iniciativa. De fet, més de 80 empreses, agents sectorials i institucions acadèmiques, entre altres, ja han manifestat el seu interès a través de cartes d’adhesió al projecte. 

El CMC comptarà amb la tecnologia més avançada: platós d’última generació i sales de testeig d’UX; espais per a creació de continguts interactius (VR/XR); laboratoris de projectes d’intel·ligència artificial; 5G i robòtica; estudis de sonorització i enregistrament de podcasts; Data Center amb alta connectivitat per a producció i edició remota, entre altres. 

El CMC atraurà empreses vinculades als sectors audiovisuals i del videojoc i del digital, des de proveïdors, productores, desenvolupadors, i molts altres integrants de la cadena de producció. Així, el CMC no només requerirà professionals formats en tota la cadena de producció de l’audiovisual i del videojoc i dels serveis associats, sinó que també en formarà. La formació professional i universitària hi tindran un rol del tot rellevant. 

Durant la seva intervenció, la consellera de Cultura ha destacat que “volem que el talent es quedi i trobi feina al país, per això la formació tècnica i la recerca universitària són tan importants pel Catalunya Media City”. I ha fet notar que “els sectors de l’audiovisual i dels videojocs ens projecten al món i generen un valor econòmic del tot rellevant”. 

Impacte positiu pels veïns i veïnes del Besòs 

El ‘Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc’ en general, i l’equipament del ‘Catalunya Media City’ en concret, seran unes infraestructures obertes a la ciutadania i en diàleg amb el seu entorn. La Generalitat, els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i de Badalona i en general, el Consorci del Besòs, veuen en aquest projecte una oportunitat per rehabilitar la zona, revitalitzar-la i donar-li més usos que beneficiïn als veïns i veïnes. L’activitat empresarial irradiarà els barris més propers i els continguts i accions de la CMC integraran a la ciutadania i la trama urbana. El projecte del Besòs, conjuntament amb el Parc Audiovisual de Terrassa, faran de Catalunya un país de referència en l’àmbit de les industries culturals relacionades amb el digital, l’audiovisual, el videojoc.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles