14.3 C
Badalona
lunes, noviembre 28, 2022
spot_img

Balanç de la temporada de platges 2022 a Badalona 

La temporada de platges 2022 a Badalona ha estat complicada i marcada per les condicions meteorològiques que s’han donat tant durant l’estiu com en els mesos previs. Abans de la temporada de bany els temporals van deixar sense sorra la platja de la Barca Maria, que aquesta temporada no ha pogut disposar de tots els serveis. Aquesta pèrdua de sorra, juntament amb les condicions de la mar durant l’hivern i la primavera, van deixar al descobert restes d’antigues edificacions que es trobaven a la sorra i a l’aigua de les platges del Cristall i del Pont d’en Botifarreta i que van ser retirades pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico a principis de juliol. Aquestes restes representaven un risc pera les persones i impedien que la platja es pogués netejar amb mitjans mecànics. Un cop retirades les restes es va poder donar el servei de neteja amb normalitat. 

Enguany, l’estiu ha estat molt calorós, amb onades de calor fortes i prolongades que van propiciar que el nombre de persones usuàries fos molt elevat. Pel que fa a les precipitacions, entre els mesos de juny i setembre els episodis de pluja han estat poc nombrosos (només cinc). Aquestes episodis van provocar el vessament a mar de les aigües de pluja i residuals, fet que suposa un episodi de contaminació de curta durada i la hissada de la bandera vermella que prohibeix el bany. Aquest factor, entre d’altres, ha marcat l’estat del mar i les banderes que ho senyalitzen. Durant la temporada de platges la bandera verda o groga ha senyalitzat un estat bo de la platja en 99 de les 107 jornades de bany.  

En comparació amb altres temporades no hi ha diferències significatives excepte amb les dades dels anys 2019, 2018 i 2017, on les pluges van ser més abundants o van haver-hi incidents en el sistema de sanejament. 

Temporada Verda Groga Vermella TOTAL 
2022 91 107 
2021 80 19 106 
2020 70 17 96 
2019 64 25 18 107 
2018 72 17 11 100 
2017 53 13 71 
2016 91 14 114 
2015 80 26 114 
2014 71 14 93 
2013 82 10 99 

Novetats de la temporada 

La principal novetat de la temporada ha estat la posada en marxa d’una prova pilot de platja per a persones amb gossos. Es va ubicar a la platja dels Patins de Vela (darrera de la piscina municipal) i comptava amb una superfície de 900 m² perimetrada per tanques a la sorra. Aquesta àrea disposava de servei de control i informació i restringia l’accés només a gossos amb xip identificador. L’afluència diària ha estat d’uns 100 gossos en les jornades laborables i aproximadament d’uns 150 els caps de setmana. 

Aquesta temporada la platja de Badalona ha tornat ha disposar de dos punts d’assistència al bany per a persones amb diversitat funcional situats a la platja del Pont d’en Botifarreta i a la platja del Pont del Petroli. Durant la temporada de bany s’han realitzat 157 banys assistits. 

Altres millores han estat la dotació a la platja de La Marina de tots els serveis de platja necessaris (vigilància, salvament i socorrisme, dutxa i guingueta bar) i la instal·lació d’una zona de workout a la platja del Pont del Petroli. 

Bandera Blava 

La temporada va començar amb l’atorgament, el mes de juny, de la bandera blava a les platges del Cristall, Barca Maria i la platja dels Pescadors. L’Escola del Mar i  l’Escola de Natura, per primera vegada, també van aconseguir el guardó de Centre Blau.   

Salvament i socorrisme 

En relació al servei de salvament i socorrisme, durant aquest estiu s’han realitzat un total de 1.023 assistències, 17 evacuacions i 9 rescats. La majoria de les accions realitzades en aquest àmbit han estat en accions preventives d’informació als usuaris (un total de 17.844). 

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, ha destacat «que el principal objectiu de cara a la temporada vinent és continuar treballant amb totes les administracions implicades per restablir la platja de la Barca Maria i intentar solucionar la pèrdua de sorra que pateix. A més s’ha d’intentar minimitzar els abocaments d’aigües residuals al mar» En aquest sentit, Trenado ha remarcat que «durant aquest estiu ja hem mantingut diverses reunions amb el Ministeri de Transició Ecològica, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Agència Catalana de l’Aigua per trobar solucions consensuades». 

La regidora ha destacat «l’excel·lent resultat de la prova pilot de la nova platja de gossos» i ha confirmat que «l’Ajuntament ja treballa per tornar a posar-la en funcionament la temporada vinent i aplicar millores en el servei». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,625SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles