12.4 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

Badalona és el municipi amb la xarxa local d’Escoles Verdes que més creix aquest curs amb la incorporació de quatre nous centres 

La Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat (XES-Bdn), coordinada pel Departament d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Badalona, incorporarà a partir d’aquest curs 2022-23 quatre centres nous: l’Institut Escola Baldomer Solà, l’Escola NJ Praga, l’Institut Pompeu Fabra i el Centre de Formació d’Adults Morera Pomar. Aquests quatre centres rebran el seu distintiu d’Escola Verda després d’haver completat una formació de dos anys i desenvolupat un Pla d’Educació per a Sostenibilitat que els hi marcarà el camí a seguir els anys vinents. 

Les Escoles Verdes són centres educatius que han pres el compromís d’incorporar en el seu currículum educatiu i en la gestió del centre el vessant de la sostenibilitat. Aquest compromís es porta a terme amb el desenvolupament de diversos projectes ambientals en què s’implica tota la comunitat educativa. 

El programa d’Escoles Verdes està impulsat per la Generalitat de Catalunya que és qui atorga els distintius. Els centres de Badalona que obtenen aquesta acreditació s’incorporen a la XES-Bdn per poder treballar en xarxa amb altres Escoles Verdes del municipi i facilitar la seva feina a través de l’intercanvi d’experiències, la formació en temes ambientals i el treball en comú. 

Enguany, un total de 78 centres educatius rebran aquest distintiu arreu de Catalunya. D’aquests centres, 72 formaran part de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat, dos s’incorporaran a la xarxa local d’Igualada i quatre a la XES-Badalona. 

Amb la incorporació dels quatre centres nous a la XES-Bdn ja són 21 els centres educatius que Badalona que treballen per a incorporar els principis i els valors de la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida escolar. A més, la xarxa de la ciutat és una de les més diverses, ja que compta amb centres educatius de tota mena: des d’educació infantil a primària, secundària i batxillerat; així com cicles formatius, un centre d’educació especial i un centre de formació d’adults. 

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, destaca que «en el context de crisi climàtica actual, és de vital importància conscienciar a la ciutadania per tenir una millor cura del planeta, ja que els nostres actes d’avui tenen una repercussió directa en el món que es trobaran demà les generacions futures». Segons Trenado, «l’educació dels infants en la cultura de la sostenibilitat és el primer pas per avançar en aquesta direcció. Per això, el fet que el nombre d’Escoles Verdes creixi tant a Badalona és un motiu d’orgull per a la nostra ciutat». 

Per saber més sobre qui forma part de la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat i què fan les Escoles Verdes de la ciutat, es pot consultar el blog de la XES-Bdn: http://xarxaescolesbdnsostenibilitat.blogspot.com.es/.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles