18.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Inauguració de la plaça Jordi Dauder i Guardiola i de la promoció d’habitatge social

Aquest dimarts 19 de juliol s’ha inaugurat la plaça Jordi Dauder i Guardiola i la promoció d’habitatge social, Edifici Llevant i Edifici Gregal, a Badalona. Es tracta d’un projecte de ciutat resultant de la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona, la Cooperativa Arauca, la Fundació Nou Lloc i SALAS.  

La plaça Jordi Dauder i Guardiola està situada entre l’avinguda dels vents i el carrer Batllòria i compta amb zones verdes i espais comunitaris. Alhora, queda envoltada per dos edificis de nova creació d’habitatges protegits promoguts per la Cooperativa d’habitatges ARAUCA. D’una banda, l’Edifici Llevant compta amb 56 habitatges en règim de venda, que consten de 3 i 4 dormitoris, 2 banys, terrassa, places d’aparcament i trasters. D’altra banda, l’Edifici Gregal amb 80 habitatges de lloguer social d’1, 2, 3 i 4 dormitoris i que compten amb places d’aparcament i trasters; gestionat per la Fundació Nou Lloc Habitatge Social. A més, compta amb qualificació energètica AA.  Aquesta promoció ha estat subvencionada pel Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2021.  

Un projecte de ciutat fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i la Cooperativa Arauca i el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Així, la plaça ha estat urbanitzada per la cooperativa en contraprestació a la transmissió del solar sobre el qual s’ha construït l’Edifici Llevant. Per la seva banda, el sòl sobre el qual s’ha construït l’Edifici Gregal es manté de titularitat municipal, sobre el qual s’ha cedit un dret de superfície a 75 anys. En contraprestació a aquest dret de superfície la cooperativa cedeix a l’Ajuntament el local que ocupa tota la planta baixa de l’edifici, per ús sanitari-assistencial. Així mateix, transcorreguts els 75 anys l’edifici reverteix i passarà a ser propietat de l’Ajuntament. 

L’acte d’inauguració ha estat presidit per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el director general de SALAS, impulsors i gestors de la Cooperativa Arauca i la Fundació Nou Lloc, Manel Rodríguez; i y David Lucas, secretari general d’Agenda Urbana y Vivienda. A més, ha comptat amb la presència de Violant Cervera, consellera de Drets Socials; Pere Esteve, president de Fundació Nou Lloc; José Miguel Deus, president d’Arauca; Carles Sala, secretari d’Habitatge i Inclusió Social i la directora d’Oficina de Triodos Barcelona, Iris López.  

Manel Rodríguez, director general de SALAS, impulsors i gestors de la Cooperativa Arauca i la Fundació Nou Lloc, ha remarcat que “la col·laboració des de SALAS, la Cooperativa Arauca i la Fundació Nou Lloc amb l’Ajuntament de Badalona i gràcies a la subvenció del Pla Estatal de l’Habitatge, juntament amb el finançament de Triodos, han fet possible aquest projecte”. Tal i com Rodríguez posa de manifest, Edifici Gregal i Edifici Llevant sumen un total de “136 habitatges de protecció oficial a un preu, aproximadament, d’un 50% del que tindrien al mercat lliure”. 

Seguidament, David Lucas, secretario general de Agenda Urbana y Vivienda del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana , ha explicat que «aquest és un exemple clar del nostre objectiu: la promoció i construcció d’habitatge per a lloguer social. Per a això, el Pla d’Habitatges per a Lloguer Assequible aconsegueix acords amb les comunitats autònomes i Ajuntaments, com és el cas de Badalona». 

Per la seva part, Violant Cervera, consellera de Drets Socials, ha destacat la importància que “cada cop més municipis se sumin a la col·laboració público-privada i a la promoció de les emergents fórmules promogudes per cooperatives”, així com “la importància de cooperar entre les administracions per fer créixer l’oferta de lloguer social”. 

Per últim , Rubén Guijarro, alcalde de Badalona, ha conclòs els parlaments afirmant que “Avui és un gran dia per a Badalona. S’augmenta l’oferta de lloguer social tan necessària a la ciutat i s’inaugura una gran plaça que reconeix la figura de l’actor Jordi Dauder i Guardiola, un badaloní compromès amb la seva ciutat, la cultura i la societat i amb una dilatada carrera en el món del teatre, el cinema i la televisió”. 

L’acte ha acabat amb el tall de la cinta inaugural per part de les autoritats assistents, que, tot seguit, han donat la benvinguda als badalonins en aquest nou espai per la ciutat. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles