10.6 C
Badalona
martes, abril 23, 2024
spot_img

Badalona tanca els accessos de vehicles a la Serralada de Marina davant l’onada de calor i el risc d’incendis forestals 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha signat aquest matí un decret pel qual s’aprova el tancament de les pistes forestals i camins d’accés a la Serralada de Marina mentre estigui activat el Pla Alfa 3 de la Generalitat de Catalunya davant l’onada de calor i l’elevat risc d’incendis forestals. 

El decret prohibeix la circulació de vehicles de motor a la Serralada de Marina excepte per a les persones que resideixen o treballen o son usuàries de les activitats agrícoles a les ubicacions detallades, per als vehicles de servei i per als vehicles que volen accedir als aparcaments de les activitats de restauració. 

Resten tancats els següents accessos: 

1. Camí d’accés al monestir de Sant Jeroni de la Murtra 

2. Camí del Mas Oliver o de les dues pedres 

3. Camí d’accés al Bosc d’en Vilaró 

La Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu especial a la Serralada de Marina amb patrullatge pel terreny i amb la utilització del servei d’un dron forestal per controlar el compliment del decret. 

Badalona dins del Pla Alfa 3 

L’onada de calor i el risc d’incendi que viu Catalunya ha obligat el Departament d’Interior de la Generalitat a activar el Pla Alfa 3 que comporta l’aplicació de diverses restriccions que afecten 275 municipis de 20 comarques. Les afectacions s’apliquen des d’avui divendres fins al pròxim dimarts 19 de juliol. 

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Davant d’aquest escenari d’altes temperatures, es consideren necessàries les següents mesures i recomanacions que ajudin a evitar els efectes de l’onada de calor i l’alt risc d’incendis:  

● Se suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli habitat o població. 

● Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi. 

● Es suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs. 

● Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes. 

● Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, etc. a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar, cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat. 

● Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables). 

També s’ha fet el tancament de 9 massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i Ubach. 

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori. Cal tenir en compte que la situació de perill es produeix a les portes del cap de setmana i afecta especialment zones turístiques i de segones residències. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania en general que extremin les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal: 

En aquest sentit, es recorda que: 

● Hi ha la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar. 

● No llençar burilles. 

● És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum. 

Consells davant la calor 

● Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos. 

● Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment a les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina. 

● Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. 

● Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre. 

● Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant. 

● Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar com a mínim un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic on hi hagi aire condicionat. 

● Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta si escau). 

● Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles