20.9 C
Badalona
martes, octubre 3, 2023
spot_img

BSA present en el nou programa d’atenció a la crisi en salut mental d’infants i joves

Aquest mes de juny el Departament de Salut ha posat en marxa el Programa d’atenció a la crisi infantil i juvenil en salut mental, un servei adreçat a infants i joves, d’entre 6 i 17 anys, que tracta de donar una resposta ràpida a una situació de crisi psicopatològica perquè puguin ser atesos a domicili. Aquest nou model, que prioritza atendre a aquests joves amb trastorns de salut mental i que viuen situacions de risc psicosocial en un entorn familiar i natural, està emmarcat dins la cartera de serveis dels centres de salut mental infantil i juvenils.

El CSMiJ Creu Verda, un centre pioner en el programa

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil Creu Verda ha format part del Grup de Treball del Pla Director de salut mental i addiccions per al disseny del nou programa. A dia d’avui, l’equip del centre ja treballa amb aquest nou model assistencial domiciliari amb el convenciment que aquesta nova eina esdevingui clau per ajudar a tots els infants i joves que presentin una crisi de tipus psicopatològic i condicions de vulnerabilitat sociofamiliar.

Al llarg d’aquest 2022 l’alternativa assistencial s’instaurarà a 12 CSMiJ a Catalunya. S’inicia a 4 territoris pilot entre els quals està Badalona, tenint present les zones del territori català amb els indicadors socioeconòmics més desfavorits. Durant l’any 2023 es preveu que estarà registrat a un total de 26 centres, cobrint així tot el territori de Catalunya.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,635SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles