26.8 C
Badalona
domingo, octubre 2, 2022
spot_img

El nou pont del Petroli de Badalona tindrà una plataforma final rodona 

El nou pont del Petroli de Badalona tindrà forma rodona en la seva plataforma final. Així ho han decidit els badalonins i badalonines després del procés participatiu vinculant que, realitzat entre el 20 i el 27 de juny, ha promogut l’Ajuntament de Badalona per a l’elecció del disseny del nou pont del Petroli. Aquest model ha rebut 3.552 vots, la qual cosa representa el 65,54% dels vots vàlids. 

Per reconstruir l’emblemàtica estructura del pont del Petroli, greument malmesa a causa del devastador pas del temporal Glòria el gener del 2020, el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), per encàrrec de l’Ajuntament de Badalona, va realitzar els corresponents estudis tècnics, numèrics, 3D i simulacions a escala, i va seleccionar dos models dissenyats preparats per suportar l’acció de l’onatge davant futurs temporals 

Totes les persones empadronades a Badalona, més gran de 16 anys, han pogut conèixer els dos models proposats del nou pont del Petroli a través d’una pàgina web creada amb aquesta finalitat i des de la qual també han pogut votar telemàticament. A més, per facilitar la participació, l’Ajuntament de Badalona va instal·lar el dissabte 25 de juny una carpa amb ordinadors al passeig Marítim, a tocar del mateix pont del Petroli, per votar presencialment. 

Resultats procés participatiu 

 Participació Vots 
Total vots vàlids 90,17% 5240 
Total vots no vàlids per duplicació DNI 2,68% 161 
Total vots no vàlids. Ciutadans no empadronats a Badalona 7,15% 430 
TOTAL PARTICIPACIÓ  6011 
Disseny Percentatge vots (vàlids) Vots 
Model 1 65,54% 3552 
Model 2 34,46% 1868 

El Model 1 que ha estat escollit majoritàriament proposa una construcció de pilons molt semblant a l’existent actualment, destacant una plataforma final en anella rodona amb una superfície de 132 m2 amb una obertura al centre de 19 m2

El Model 2 ha rebut 1.868 vots i també proposava una plataforma final de 130 m2 de superfície però rectangular. Destacava que la plataforma final se suportava amb un fonament submergit del qual emergeixen dues columnes de 2 metres de diàmetre.  

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, en declaracions fetes al davant del pont del Petroli navegant a bord del Quetx “Ciutat de Badalona”, ha assenyalat que «el pont del Petroli és una de les més grans icones que té la nostra ciutat, un símbol inconfusible que pertany als badalonins i a les badalonines; per tant, és a ells i a elles als qui els correspon decidir com ha de ser la nova estructura del pont.» En aquest sentit, Guijarro ha recordat que durant la passada setmana la ciutadania ha pogut triar entre els dos models dissenyats pel Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC, ambdós preparats per suportar futurs temporals, i s’ha mostrat molt orgullós de la implicació dels veïns, ja que «a la nostra ciutat mai cap procés participatiu havia concentrat una participació tan alta en només una setmana». 

L’alcalde Guijarro ha destacat que «l’interès pel disseny final del pont del Petroli demostra que el veïnat de Badalona vol participar activament en la presa de decisió dels projectes que transformen la ciutat, per això des de l’Ajuntament hem de contribuir a fer que puguin participar posant al seu abast totes les eines que els ho permetin, com és el cas d’aquest procés». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles