20 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

Arrenca el Cryptshow Festival

Aquest divendres arrenca el festival de cinema de terror i fantàstic de Badalona, Cryptshow Festival. Ho fa fent una aposta pel gènere més enllà del cinema, amb activitats musicals i literàries. Us fem un recull de les activitats que s’han programat pel primer cap de setmana de certamen.

Agustí Busom i Pablo Volt inauguren el Cryptshow Festival amb l’estrena de l’espectacle Love of Ghost sobre El fantasma de l’òpera

L’espectacle Love of Ghost ha estat creat expressament per a la inauguració del Cryptshow Festival. Després de penjar l’any passat el cartell de “Entrades exhaurides” amb el dark metal de Coure, en aquesta ocasió Busom s’acompanya de Pablo Volt per conduir-nos per passatges atmosfèrics de down tempo i slow jazz per contrastar al màxim la teatralitat del film de Rupert Julian. 

Tres parts musicals ens condueixen durant tota la pel·lícula: les bases siderals a baixa revolució, les lentes balades de clàssics del jazz i la improvisació sonora entre els tres elements principals de la pel·lícula: l’amor, el fantasma i l’òpera. El concert, amb la projecció de The Phantom of the Opera (Estats Units, 1925) servirà per inaugurar el Cryptshow Festival, divendres 1 de juliol a les 20:30 al Teatre El Círcol. 

Cryptshow s’omple de literatura el primer cap de setmana

 Cryptshow Festival dedicarà bona part dels primer dies a la literatura i per fer-ho ha programat una tarda literària i un recital poètic, més enllà de la inauguració musical de la projecció de The Phantom of the Opera. 

Per anar obrint boca de la temàtica del festival, Xavi Sánchez Pons tancarà la gira de presentació del seu llibre El almanaque del vídeo al Cryptshow, on va arrancar ara tot just fa un any. L’especialista en cultura popular ens ha preparat una masterclass sobre les cintes d’amor que vam consumir en VHS durant l’època daurada del videoclub. Un recorregut romàntic des de les primeres Betamax fins la decadència del sistema analògic, des dels èxits de Hollywood fins a la sèrie B. Serà dijous 30 de juny a les 18h30 al Hash Marihuana & Hemp Museum (C. Ample, 35 Barcelona) 

Dissabte literari
Per al 2 de juliol hem preparat una jornada dedicada a la Lletra, que ja sabeu que amb sang entra. Dues cites imprescindibles del nostre festival programades la mateixa tarda perquè pugueu gaudir d’una sessió doble molt especial.

➤ Lletres a la fresca
La primera de les cites literàries és el nostre tradicional vermut literari, que enguany canvia d’horari i tindrà lloc a la tarda: a dos quarts de set. Aixoplugats de la calor a l’ombra del badiu del Solimar, gaudirem del següent programa de presentacions i conversarem amb els seus autors:

🗞️​ El Buque Maldito #36, amb Diego López, el seu editor. Com és tradició, Diego López presentarà el darrer número del fanzine de gènere de referència al nostre país. El #36 commemora els cinquanta anys de la pel·lícula de Jordi Grau, premi honorífic del Cryptshow, Ceremonia Sangrienta.

💬​ El Cercle de Loplop, amb Toni Benages i Gallard, dibuixant, i Ricard Planas, editor de Males Herbes. El còmic del moment al nostre país explicat pel responsable del llapis, que, com ja sabeu, és el nostre director! 

​📕​ La bestia interior, amb Ángel Sala i Jordi Sánchez-Navarro, coordinadors, i Marta Torres i Lluís Rueda, editors. Coneixem de la mà dels seus responsables el llibre oficial del SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una invitació a explorar les diferents cares del tractament cinematogràfic de la bèstia que habita dins l’ésser humà: homes llop, senyors Hyde i dones gat en un volum coordinat per Ángel Sala i Jordi Sánchez-Navarro.

La presentació serà dissabte 2 de juliol a les 18h30 al Badiu de l’Hostal Solimar de Badalona. C/ de la Caritat, 29. 


➤ Poetica Coemeterium
I quan la nit comenci a caure, a les 22h al Cementiri del Sant Crist de Badalona… Torna una de les cites més especials del festival, el recital poètic al cementiri modernista i neogòtic del Sant Crist de Badalona. Enguany, la poetessa Núria Torres, acompanyada del guitarrista Adrià Pagès, ens oferirà un esfereïdor recital sobre els amors d’ultratomba en un marc incomparable. I fosc. Molt fosc. Negre mortuori.

El cartell, un any més, és obra de l’il·lustrador Toni Benages 

Us recordem que Cryptshow Festival dedica aquesta XVIa edició a l’amor.
Què mou al comte Dràcula, si no és l’Amor? Què, sinó l’Amor, dona força a Geena Davis a romandre al costat de Jeff Goldblum a The Fly? Pot l’Amor posseir-nos, com a Isabelle Adjani a Possession? Pot l’Amor fer-nos estimar una IA (més, si té la veu d’Scarlett Johansson)? Hi ha Amor rere el desamor d’Eternal Sunshine of The Spotless Mind? Podem estimar més enllà de la Mort, com a Starman —o no, com a Solaris—? És Amor el que hi ha entre Joker i Harley Queen? No és l’Amor el motor que mou les històries (i les vendes) de fulletons juvenils com The Twilight Saga? No és l’Amor allò que impulsa al Fantasma de l’Òpera a sortir de la foscor?

L’amor, doncs, dona la vida, però també la mort, com a Barbarella, on un enginy malèfic assassina les seves víctimes a base d’orgasmes en una versió camp del binomi clàssic Eros/Thanatos.

I encara més enllà de la mort, a Dellamorte Dellamore quedà palès que l’Amor i la flama sexual perduren a la ultratomba.

El Cryptshow reivindica amb joia la força de l’Amor, des de la seva versió més carnal fins a la concepció platònica, l’any que sortirem de la pandèmia, després d’una crisi que ens ha obligat a tancar-nos en (i amb) nosaltres mateixos.

30 de juny, 18h30 
Hash Marihuana & Hemp Museum
Masterclass: El almanaque del video: cintes d’amor

➤2 de juliol, 18h30
Badiu de l’Hostal Solimar (Carrer de la Caritat, 29)
Lletres a la fresca

➤2 de juliol, 22h.
Cementiri del Sant Crist (C. Seu d’Urgell) 
Poetica Coemeterium amb Núria Torres & Co

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles