16.7 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

La jornada “Badalona és Copa!” convida a la reflexió sobre les oportunitats i reptes que suposa per a la ciutat acollir esdeveniments multitudinaris 

L’Hotel Marina Badalona ha acollit aquest dimecres la sessió “Badalona és Copa”, una jornada per debatre i reflexionar sobre les oportunitats que es generen i els reptes que ha d’afrontar Badalona, després d’haver estat designada per acollir un esdeveniment multitudinari com és la celebració de la Copa del Rei de Bàsquet que es durà a terme entre el 16 i el 19 de febrer de 2023. L’acte, que ha estat organitzat per l’associació Restarting Badalona, ha comptat amb la participació de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; la presidenta de BCN Global, Aurora Catà; el director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; i el director de la Fundació Mobile World Capital, Carles Grau.  

Durant la sessió, s’han tractat diferents aspectes de gran importància per desenvolupar un gran esdeveniment, com la col·laboració publico-privada, la dotació de recursos i infraestructures, el lideratge o la professionalitat de tots els actors implicats. Així mateix, s’ha destacat la necessitat de tenir el màxim suport dels diferents agents de la ciutat com a factor indispensable per a dur a terme amb èxit aquesta mena d’iniciatives.  

Durant la sessió també s’han analitzat alguns dels esdeveniments més rellevants que actualment acull o que pròximament es faran a la ciutat de Barcelona, com són la celebració de la Copa Amèrica de Vela, el Mobile World Congress o la resta de grans fires que tenen lloc anualment als recintes de Fira Barcelona.   

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha manifestat durant la seva intervenció en el debat que «la Copa reuneix moltes de les coses que la nostra ciutat representa, com per exemple l’esport i els seus valors, el treball en equip o la competitivitat, i per això no hi ha un esdeveniment més apropiat per iniciar una nova etapa a Badalona”. L’alcalde ha assegurat que “des del Govern municipal treballem amb l’objectiu d’impulsar la ciutat per atraure esdeveniments esportius, empresarials o qualsevol projecte que impulsi una Badalona en positiu. Hem de creure més en nosaltres i en les nostres possibilitats, i tenir orgull de ciutat”. “Ens hem de repetir més vegades que Badalona és imparable», ha conclòs Guijarro. 

Per la seva part, el president de Restarting Badalona, Ferran Falcó, ha explicat en la seva intervenció de benvinguda que “Badalona ha d’apostar per atraure esdeveniments i ha d’aprendre a aprofitar-los”. Per a Falcó, “aconseguir-ho requereix una organització professional amb recursos i voluntat d’interlocució amb altres administracions i també amb entitats privades”. “Restarting Badalona és una entitat que pretén incentivar un posicionament ambiciós de Badalona al concert metropolità i en relació amb Barcelona té les palanques per fer-ho”, ha afegit.  

La presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, entitat que ha liderat la candidatura de Barcelona per acollir la Copa Amèrica de Vela l’any 2024, ha detallat que “la Copa Amèrica tindrà un impacte important a tota la costa de Barcelona, per això també és una oportunitat per a Badalona”. Catà ha considerat que “el tipus d’esdeveniment condiciona com s’ha d’organitzar i s’ha de treballar per involucrar la ciutat, però cal també capitalitzar el llegat que deixaràs”. Pel que fa a la necessitat de crear un relat que permeti reforçar la ciutat, Aurora Catà ha insistit en la importància dels ambaixadors i ha apuntat que “que la gent de Badalona que viu i treballa fora té una importància cabdal per donar a conèixer el potencial i les coses bones que passen a la ciutat”.  

El director de Fira Barcelona, Constantí Serrallonga, ha repassat l’impacte que ha suposat per a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat l’ampliació de la Fira i ha destacat que “ha possibilitat el creixement de la creació de negocis i comerç, però també ha permès desenvolupar una indústria vinculada al sector firal i ha generat un impacte motor per a la ciutat de Barcelona”. Serrallonga ha comentat que la celebració de la Copa del Rei de bàsquet a Badalona “és una gran oportunitat per a la ciutat” i que li servirà per a “construir la seva imatge de marca, basant-se en atributs que la diferencien d’altres, com per exemple el bàsquet”. Serrallonga ha destacat que “és important que l’organització sigui excel·lent i que la ciutat vibri amb l’esdeveniment i se’l faci seu”. El director general de Fira ha remarcat que “l’organització d’un esdeveniment ha de plantejar com serà l’experiència del visitant per tal de crear una oferta atractiva” i ha subratllat que “qualsevol aficionat que vingui a la Copa podrà ser un ambaixador de Badalona”.  

Finalment, el director de la Fundació Mobile World Capital, Carles Grau, ha afirmat que “els grans esdeveniments són una oportunitat d’acceleració econòmica i social del territori, però la clau està a assentar les bases perquè deixin un llegat amb impacte”. Grau ha afegit que “quan tens talent les possibilitats que passin coses arriben abans o  més tard i s’han d’aprofitar” i ha assenyalat la importància de “crear les condicions i el context adequat perquè aquestes coses passin”. En referència a les oportunitats per a Badalona, Carles Grau ha comentat que “la ciutat té actius de sobres per captar oportunitats, per això cal treballar en xarxa perquè iniciatives de fora s’estableixin a la ciutat”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles