12.3 C
Badalona
jueves, abril 25, 2024
spot_img

Badalona impulsa la campanya “Vivim l’orgull” per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ 

Aquest dimarts s’ha presentat la campanya “Vivim l’orgull”, impulsada per la regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Badalona per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+, que es commemora internacionalment el 28 de juny. La campanya inclou una sèrie d’actes i activitats adreçades a tota la ciutadania que tenen l’objectiu de conscienciar sobre els drets de les persones LGTBIQ+, l’orgull i  l’alliberament sexual i reivindicar que Badalona és una ciutat diversa i inclusiva. 

Entre les activitats programades destaca l’espectacle de monòlegs amb temàtica feminista i LGTBIQ+ “Pincho de Tortilla” que es farà el dia 27 de juny a les 19 hores al teatre Margarida Xirgu. Les humoristes Mai Boncompte i Cristina Guyu seran les protagonistes de la jornada amb una funció on tracten temes d’actualitat i d’interès general en clau humor. Les persones interessades en assistir a l’espectacle han de reservar prèviament enviant un correu electrònic a feminisme@badalona.cat.  

El 28 de juny a les 17 hores la plaça de la Vila acollirà l’acte institucional del Dia de l’Orgull LGTBIQ+, on l’entitat Tornem-hi llegirà el manifest unitari. Posteriorment, es farà una activitat de pinta cares per a infants i les seves famílies. El mateix dimarts 28 a la tarda es farà al Badiu Jove un joc participatiu on es convidarà a les persones participant participants a reflexionar sobre els drets de les persones LGTBIQ+. 

Les entitats de Badalona també han fet una proposta d’activitats per commemorar el del Dia de l’Orgull.  La plataforma 25N, UGT, CCOO, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Badalona (FAVB) i la Federació de Dones de Badalona han organitzat la xerrada ‘Realitats’, que es farà demà dimecres dia 15 de juny a les 18 hores al Centre Cívic de la Salut. A més, l’entitat Tornem-hi ha programat una manifestació per l’alliberament sexual i de gènere que tindrà lloc el dia 1 de juliol a les 18.30 hores. La marxa començarà a la plaça de la Vila i continuarà fins a la plaça de la Plana, on culminarà amb la lectura d’un manifest. Posteriorment en aquest mateix indret es farà la Festa de la Diversitat, amb les actuacions de la cantant Laura Lázaro, l’espectacle de Drag Royale i la sessió del Dj Oliver Over.  

Els actes de la campanya “Vivim l’Orgull” van començar el passat diumenge dia 12 de juny la primera edició de la Fira d’Entitats LGTBIQ+, que es va celebrar a la plaça de la Plana gràcies a l’impuls de l’entitat LGTBIQ+ Tornem-hi i la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona. 

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha destacat que “aquesta data és important per promoure el respecte a la diversitat, la tolerància i l’equitat de drets, per això cal celebrar i reivindicar l’orgull per garantir els drets de les persones a viure amb llibertat, i sense por, la seva orientació sexual i identitat de gènere”. En aquest sentit, la regidora ha explicat que “durant darrer trimestre de l’any, la regidoria de feminismes i LGTBIQ+ organitzarà píndoles formatives sobre diversitats LGTBIQ+ adreçades a entitats de la ciutat i a la ciutadania en general”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles