9.8 C
Badalona
martes, diciembre 5, 2023
spot_img

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre i n’amplia les zones de risc 

Des de principis d’aquest mes de maig tècnics del programa de control del mosquit tigre de l’Ajuntament de Badalona inspeccionen periòdicament les zones considerades de risc amb l’objectiu de detectar la presència d’ous o larves de mosquit, realitzant tractaments preventius amb larvicides per evitar-ne la seva proliferació. Aquest any, a més s’han ampliat les zones considerades de risc per tal de millorar el control dels punts de cria de mosquits al municipi. 

Atès que la majoria de punts de creixement es troben en domicilis i espais privats, la campanya també vol fer una crida a la col·laboració de la ciutadania amb la realització de petites actuacions com són: 

• Buidar dos cops per setmana o posant cap per avall els recipients d’exterior que puguin acumular aigua (com joguines, testos, piscines de plàstic, galledes, etc.). 

• Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs, les basses i els dipòsits d’aigua. 

• Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos. 

• Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los amb sorra. 

Per fer arribar aquest missatge la campanya de prevenció es difondrà a través del web corporatiu municipal i també de forma convencional, mitjançant la distribució de pòsters i fulls informatius a equipaments municipals, centres d’atenció primària i espais exteriors com ara marquesines. 

Aquesta campanya forma part de les actuacions previstes al Pla Integral de vigilància i control del mosquit tigre que l’Ajuntament de Badalona porta a terme en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Servei del Mosquit del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles