9.8 C
Badalona
martes, diciembre 5, 2023
spot_img

Badalona renova el compromís amb Open Arms

L’alcalde de Badalona i president de Marina de Badalona, S.A., Rubén Guijarro, i el president i fundador d’ Open Arms, Òscar Camps, han signat el conveni que recull els compromisos de la ciutat amb l’ONG humanitària per al període 2022, document  que  també detalla les contraprestacions de l’oenegé amb la ciutat, especialment en accions de sensibilització centrades en el lema de l’entitat: “Som socorristes i salvem vides” i de foment dels “valors de la gent del mar”. La signatura s’ha fet a l’Edifici de Capitania del Port, amb la presència del gerent, Imanol Sanz. 

Els termes principals de l’acord consisteixen en la cessió per part del Port dels espais que són la seu administrativa i operativa de l’ONG i de l’amarrador del veler Astral, embarcació emblemàtica de l’ONG que en aquests moments es troba de missió en el Mediterrani. Actualment,  Open Arms manté la vigilància davant de les costes de Líbia, i també opera en el Senegal i d’altres països del cor d’Àfrica amb el projecte Origen– per donar oportunitats de feina i de futur a la població i informar els joves dels riscos d’emprendre el camí cap al Nord, “des de la llibertat, evidentment, que tothom té dret a migrar”-. Com a tercera acció en el territori, en aquests moments la segona embarcació, que es diu Open Arms, està fent tasques de suport humanitari coordinats amb l’ONG de José Andrés, World Central Kitchen  (WCK) en el conflicte armat a Ucraïna. A més d’haver fletat avions amb població que fuig del conflicte cap a Polònia, Romania, Espanya o Itàlia. Open Arms dona, d’una banda, suport logístic en el lliurament d’avituallament en la zona del Mar Negre amb WCK i treballen per fer suport humanitari a les tripulacions de múltiples nacionalitats que han quedat atrapades en els Ports del Mar Negre. 

Durant la trobada d’avui, l’alcalde  de Badalona i el president i fundador d’Open Arms han compartit la voluntat de mantenir la ciutat i concretament el seu Port com a seu de les operacions actuals i futures de l’ONG, que en breu ampliarà la flota amb una tercera embarcació i augmentarà els recursos en propostes pedagògiques i museístiques de sensibilització  des de l’enfocament inicial que va moure l’origen de l’entitat: “Som socorristes i salvem vides i difondre els valors de la gent del mar”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles