15.3 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

El pregó del televisiu meteoròleg Tomàs Molina iniciarà aquest divendres les Festes de Maig 

Aquest divendres 6 de maig, a les 19 hores, el badaloní Tomàs Molina, popular presentador i cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, serà l’encarregat de llegir el pregó des del balcó de la Casa de la Vila que donarà inici formal a les Festes de Maig de Badalona. Un intèrpret de llenguatge de signes ajudarà a les persones amb discapacitat auditiva a seguir el pregó que també es podrà veure en directe a través de Ràdio Ciutat de Badalona i Televisió de Badalona. 

Tomàs Molina és llicenciat en Física, professor associat de la Universitat de Barcelona i un reconegut divulgador televisiu, on ha dirigit diversos reportatges sobre el canvi climàtic i riscos ambientals. També és autor de llibres i publicacions relacionats amb la meteorologia. En l’àmbit internacional, Molina ha estat fundador i president de l’Associació Internacional de Meteoròlegs als Mitjans de Comunicació. 

Inici de les Festes 

La plaça de la Vila torna a ser l’epicentre de l’inici oficial dels actes de les Festes de Maig. A les 19 hores tindrà lloc el Toc d’Inici on s’avisa a la ciutadania que les festes estan a punt de començar. Després del Pregó pronunciat des del balcó de la Casa de la Vila, tindrà lloc a la plaça el Ball de l’Àliga; els Onze Trons de Sant Anastasi; el Ball dels Miquelets; el seguici festiu, que pujarà pel carrer de Sant Anastasi fins a arribar a la capella del sant a qui l’enxaneta dels Castellers de Badalona posarà el tradicional mocador que abans haurà ofert l’alcalde de Badalona; la tornada del Seguici a la plaça de la Vila per acabar, aquests primers actes, amb les Danses de Maig, a càrrec de l’Esbart de Sant Jordi

Després del Pregó, a les 20 hores, també a la plaça de la Vila, actuaran Las Karamba, un grup de dones que representa un còctel de cultures de diversos països i que fusiona diferents estils musicals amb l’objectiu de projectar continguts que creïn consciència, que impulsin noves generacions i, a la vegada, que puguin contagiar alegria i il·lusió a tot el públic. La primera jornada de les Festes de Maig es tancarà amb la Nit del Mono, a partir de les 21.15 hores, amb música i cercavila nocturna organitzada per la Comissió de Festes de Badalona.  

Arts Arnús i primers concerts al passeig Marítim 

El parc de Can Solei i de Ca l’Arnús serà escenari dissabte 7 i diumenge 8 de maig de l’Arts Arnús, una programació d’actuacions adreçades a tots els públics que inclou una acurada selecció de les novetats musicals badalonines: Mar Serra Grup, Jero Guitar i Josep Traver & Martí Serra; i dues destacades propostes nacionals: El Petit de Cal Eril i Ginestà

Dissabte 7 de maig el passeig Marítim de Badalona acollirà la primera gran nit de concerts de festes. La jornada començarà a les 21 hores amb l’actuació d’El Último Mono, un grup badaloní que va guanyar el concurs de música de Badalona de l’any 2020 i que ofereix un pop-transgressiu amb influències de grups com Extremoduro o Led Zeppelin. Després, a les 22 hores, els mataronins The Tyets continuaran animant la festa amb la seva proposta de música urbana, una barreja de trap, reggaeton i ritmes llatins amb lletres que relaten escenes quotidianes. El popular grup Manel s’encarregarà de tancar la nit del dissabte amb un concert on barrejarà temes del seu cinquè treball, Per la bona gent, amb altres èxits de la seva consolidada trajectòria, en la que han creat cançons que combinen el pop contemporani, la tradició o l’electrònica mantenint sempre una mateixa essència.  

Tradició i cultura popular 

Com cada any les Festes de Maig 2022 estaran farcides d’actes tradicionals i de cultura popular. Dissabte 7 de maig, a partir de les 10 hores, al passeig de la Rambla, se celebrarà la Trobada de puntaires, i des de les 11 fins a les 14 hores es podrà visitar, a l’Escola del Mar, l’exposició “Badalona un mar de puntes”

També dissabte, a partir de les 11 hores, al passeig de la Rambla amb el carrer de Sant Domènec, tindrà lloc la Cercavila petita. En arribar a la plaça de la Vila, cap a les 12 del migdia, totes les colles participants faran una tanda de lluïment al centre de la plaça, finalitzant l’acte amb una batucada a càrrec de Badalona Batec

Els actes festius a la tarda del dissabte 7 de maig començaran a partir de les 17 hores a la plaça de la Vila amb la Trobada de Gegants Badagegants, amb la presència dels gegants de la ciutat i d’altres municipis. A les 17.30 hores, també a la plaça de la Vila, tindrà lloc la Mostra de músiques de gegants, li seguirà una cercavila que finalitzarà a les 18.45 hores amb la Mostra de balls de gegants, a la plaça de la Plana. 

A les 18.30 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, tindrà lloc la BaTOCona, una diada dedicada a la percussió que ret homenatge una part important de la banda sonora de la cultura catalana i de la gent que la fa possible.  

A més, diumenge 8 la ciutadania podrà gaudir de la Fira d’artesania i Mostra d’entitats de Sant Roc, de 10 a 14 hores a la plaça Roja: la Festa del Badiu, de 10 a 15 hores, al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús; la representació dels Miquelets de Badalona, a les 12 hores, a la plaça de Pompeu Fabra; i la Mostra de Dansa, a les 12 i a les18 hores, a la plaça de la Plana. 

El Dimoni a la platja 

Des del passat 1 de maig el Dimoni ja està plantat a la platja dels Pescadors esperant ser cremat la nit de Sant Anastasi. El disseny guanyador és obra de Montserrat Silvestre amb el lema “Amunt la llum”. La seva construcció ha anat a càrrec de Ramon de los Heros. Enguany com a novetat s’ha instal·lat un estand dimoniaire amb informació del Dimoni i de les Festes de Maig. 

Demà dijous, 5 de maig, tindrà lloc, a partir de les 10 hores, al passeig de la Rambla, l’activitat Bon dia, Dimoni!. Es tracta d’una festa dirigida als nens i les nenes dels centres d’educació primària i d’educació especial de la ciutat, per tal que vegin la figura del Dimoni i col·loquin les seves maquetes i dibuixos al seu voltant perquè també s’encengui la nit de la Cremada. També es coneixerà el dimoniet que han creat el Consell dels Infants de Badalona. La festa comptarà amb actuació musical i animació infantil.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles