13.3 C
Badalona
martes, abril 23, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona engega una campanya per fomentar la naturalització d’espais públics no enjardinats i la plantació als escocells dels arbres 

L’Ajuntament de Badalona, a través de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat impulsa la campanya “Enjardinem Badalona: crea i cuida un jardí al costat de casa teva!”, una iniciativa que busca fomentar la naturalització d’espais públics no enjardinats i la plantació als escocells dels arbres mitjançant la participació ciutadana i la implicació de les diferents associacions de la ciutat. 

Els objectius de la campanya són:  

  • Promoure la natura i la biodiversitat de la ciutat amb tots els beneficis que això comporta per a la salut 
  • Fomentar la participació ciutadana en l’embelliment, la millora i la naturalització del nostre entorn proper 
  • Crear vincles socials i promoure intercanvis entre el veïnatge 
  • Reforçar, entre la ciutadania, el sentiment de pertinença i manteniment de l’espai públic com a bé i patrimoni de tothom que viu a Badalona 

El permís de naturalització, tota la informació necessària i la normativa de funcionament, es podrà demanar a títol personal o en representació d’una entitat al Departament de Gestió del verd Urbà de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat mitjançant el correu electrònic verd_urba@badalona.cat. També es podran consultar tots els requeriments i informació necessària al web municipal.  

Finalment, l’autorització de naturalització s’atorgarà després d’estudiar la viabilitat tècnica de la petició i comprovar que es compleixen tots els requeriments. A banda d’aquests permisos, l’Ajuntament també dona a la ciutadania la possibilitat d’apadrinar un arbre de la ciutat, que inclou una autorització per cuidar-lo.  

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha explicat que “aquesta campanya dona resposta a la demanda de la ciutadania de ser partícip de la cura dels nostres espais públics i, molt especialment, de tot allò que té a veure amb el medi ambient i la natura”. Trenado ha remarcat la importància de què “la majoria de les activitats que impliquen a la ciutadania de manera proactiva es canalitzin a través de l’Ajuntament per tal de poder fer un seguiment de la seva acollida, del progrés de l’activitat i del bon ús dels espais on es porta a terme”.  

Dia de la Terra 

La iniciativa “Enjardinem Badalona: crea i cuida un jardí al costat de casa teva!” es posarà en marxa aquest divendres 22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, oficialment denominat per l’Organització de les Nacions Unides com a Dia Internacional de la Mare Terra. Aquesta celebració té per objectiu prendre consciència de les problemàtiques ambientals, com ara la contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, la pèrdua de biodiversitat i l’esgotament dels recursos no renovables. També pretén crear una mentalitat global que permeti actuar activament per afrontar els problemes ecològics, ja sigui a nivell personal, col·lectiu, local o regional partint de la base que tothom hi té quelcom a aportar. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles