26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

El Museu de Badalona participa a SignemMuseus, un projecte que impulsa l’ús de la llengua de signes als museus catalans 

El Museu de Badalona ha estat escollit per participar en el projecte de cultura inclusiva SignemMuseus, que consisteix en la programació de visites guiades per una guia sorda signant en Llengua de Signes Catalana (LSC) i que anirà acompanyada per una intèrpret que posarà veu perquè les persones oïdores puguin seguir les activitats i, a més, facilitarà la lectura labial a les persones sordes oralistes.  

La iniciativa s’emmarca en el projecte europeu POCTEFA-ARTIS (Art per a la inclusió social) que està desenvolupant el Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat amb el suport de l’Agrupació de Persones Sordes de Vic i Comarca i el Museu d’Art Medieval de Vic (MEV).  

El Museu, on es treballa fa anys en el foment de la cultura inclusiva amb elements museogràfics que permeten l’accessibilitat de les persones amb deficiència visual, continua avançant doncs, amb aquesta proposta pilot, en la línia de facilitar l’accés de tota la població al patrimoni badaloní. 

D’altra banda, la singularitat d’aquest projecte resideix en donar el protagonisme i l’oportunitat laboral al col·lectiu de persones sordes, convertint-les tant en les mediadores i guies del museu com en coautores d’una nova activitat construïda a partir de les visites que habitualment es realitzen per a persones oients. 

Aquestes són les visites programades que comencen aquest mateix cap de setmana:  

  • Museu de Sant Cugat  
  • Diumenge 27 de març, a les 11 hores  

  • Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries 
  • Dissabte 2 d’abril, a les 11 hores  

  • Can Quintana. Museu de la Mediterrània 
  • Dissabte 9 d’abril, a les 11 hores  

  • Museu de Badalona 
  • Diumenge 24 d’abril, a les 11 hores  

  • Museu d’Alcover
  • Dissabte 30 d’abril, a les 11.30 hores 

Les inscripcions es realitzaran a través de la següent adreça de correu:  lsc.reservavic@gmail.com 
Per a més informació us podreu adreçar al Museu de Badalona. Departament de difusió del Museu de Badalona trucant al telèfon 93 464 49 11. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles