14 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

L’alcalde Rubén Guijarro exposa als promotors l’inici imminent de la construcció dels primers 250 metres del canal del Gorg de Badalona 

L’alcalde i president de Marina Badalona SA, Rubén Guijarro, ha avançat que en unes setmanes es disposaran de totes les autoritzacions per a l’inici de les obres que acabaran l’any 2024 amb la urbanització de l’entorn del canal del Gorg. Així ho ha assegurat aquesta setmana a un grup de promotors en una reunió mantinguda a l’edifici de Capitania del Port amb el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, la regidora del districte 5, Anna M. Lara, i el director d’Urbanisme de l’Ajuntament de Badalona, Ramon Díaz Cano, per informar-los del calendari d’execució dels treballs. 

En aquesta trobada s’ha informat dels avenços en les gestions administratives que permetran disposar en unes setmanes de les autoritzacions necessàries i començar les obres d’adequació dels primers 250 metres del canal del port. En aquest sentit, el passat mes de gener Marina Badalona va posar a licitació les obres amb un pressupost de 2,6 milions d’euros i un termini d’execució de nou mesos. 

Els treballs previstos inclouen la preparació del terreny per al desviament provisional de les vies del tren que es farà per la part de muntanya, paral·lel a les vies actuals, mentre es construeix el viaducte definitiu. Aquestes feines preveuen la retirada de les terres, procedents d’abocaments no aptes per a l’ús urbà, i la seva substitució per terres dragades del canal.  

En la reunió, que forma part de les trobades amb els col·lectius i entitats protagonistes de la transformació d’aquesta zona, també s’han abordat els projectes de construcció de les promocions de les 17 illes incloses al Polígon A del Pla Especial del Port de Badalona que aplega l’àmbit de la rambla del Gorg i de la Mora, així com dels projectes d’urbanització que els acompanyen. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles