15.4 C
Badalona
domingo, abril 28, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona corregeix la taxa de terrasses de l’any 2021 liquidada als establiments de restauració 

L’Ajuntament de Badalona aplicarà als locals de restauració una reducció de les tarifes de la taxa per ocupació de l’espai públic amb taules i cadires, durant l’exercici 2021, per compensar l’afectació soferta a causa de l’aplicació de les restriccions decretades per la Covid-19. Aquesta reducció de les tarifes de la taxa per ocupació de l’espai públic se situa entre el 14 i el 23 per cent. 

Per als establiments de restauració que tenen l’horari genèric d’obertura, la reducció aplicada és del 18,42%; per als locals del carrer de Francesc Layret el 14,13% i per als bars i restaurants de la zona del passeig de La Rambla, el passeig Marítim i el carrer de Santa Madrona la reducció arriba fins al 23,11%. En total els establiments de restauració tindran una reducció de la taxa de 105.445, 98 euros. 

A la Resolució de reducció de la taxa per activitats comercials per instal·lació de vetlladors, taules i cadires annexos a locals de restauració s’assenyala que “donades les circumstàncies excepcionals de l’estat d’alarma no ha estat possible la utilització o aprofitament del domini públic local per la qual cosa la taxa no és exigible en la seva totalitat i, per tant, s’ha de procedir a aplicar les reduccions proporcionals en funció dels horaris dels establiments”.  

Per a aquells casos en què encara no s’ha produït el pagament de la taxa, s’anul·len els rebuts, i s’emeten les noves liquidacions. Pels propietaris que paguen els rebuts de forma fraccionada, es fa una anul·lació parcial a cadascun dels rebuts. Pels casos en què ja s’han pagat els rebuts sense reducció, es procedirà a la devolució dels imports ingressats en excés. 

Corregir un greuge 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha manifestat que “tal com ens vam comprometre, aquest Govern municipal corregeix el greuge sofert pels bars i restauradors amb terrasses perquè l’anterior govern volia fer pagar íntegrament una taxa quan durant mesos no han pogut treballar amb normalitat, patint restriccions d’horaris i d’aforament”. “Era un cobrament injust i els propietaris d’aquests bars i restaurants que tan malament ho han passat veuran com recuperen durant aquest mes de març els diners cobrats indegudament”, ha conclòs l’alcalde. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles